Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

olciamanolcia 08:07, 20 gru 2023

Magara napisał(a)
I nad rabatami też Zauważyłam, że w miejscu gdzie mam karmniki różne cuda wiosną kiełkują Kosiarka daje radę, ale na rabacie bym tych różności wolała nie widzieć

U mnie kule powieszone w brzozowej i fakt wiosna rózne cuda wyrastają,
Niedawno powiesiłam kule na platanach i cos czuję ,że zaraz je zabiorę bo mi zapewne żytko urośnie.
Odnośnie kotów i ich polowań-moje wszystkie trzy Kotki przynoszą ptaszki ale najczęściej na wiosnę jak te ostatnie chowają się w platanach, Mistrzynią w ptasich łowach jest moja szylkretka - niekiedy na drzewo się wdrapuje i tylko jej ogon dynda
TAR 09:30, 21 gru 2023

Mam takie zasady wieszania karmnikow, musza wisiec w miejscu bezpiecznym, musze miec do nich dostep kiedy napada snieg wiec gdzies przy ściezce (moj maz robi sciezki w calym ogrodzie, nawet na trawie), karmnik musi byc oddalony od szyb jednak dobrze bym mogla z okna obserwowac ptaki , nie moze byc w rabacie, bo wiosna wyrasta prawdziwa łaka pszenno zytnio kukurydziano slonecznikowa na koty niestety nie jestem w stanie nic poradzic, do mnie tez przychodza koty sasiadow i poluja. Wkurza mnie to bardzo. A jeden przychodzi sie zalatwiac, wiec w tym przypadku nie mam oporow by spuscic moje bulteriery ale na serio, jak zrobi sie cieplej oberwie woda. Niech robi qpe u siebie.
An_na 10:32, 22 gru 2023

Do karmników, obu!! przyleciały sikorki i wróble
Mamy kino

Patrycja_KG_Lu 10:44, 22 gru 2023

An_na napisał(a)
Do karmników, obu!! przyleciały sikorki i wróble
Mamy kinoi

Zazdroszczę. Najwidoczniej muszę zmienić miejscówkę swojego.
An_na 11:08, 22 gru 2023

Ponad tydzień karmnik wisiał i nic. Oglądały go tylko z daleka. A dziś uczta To znaczy dziś je widzę, bo jestem w domu za widnego
An_na 11:29, 22 gru 2023

TAR napisał(a)
Mam takie zasady wieszania karmnikow, musza wisiec w miejscu bezpiecznym, musze miec do nich dostep kiedy napada snieg wiec gdzies przy ściezce (moj maz robi sciezki w calym ogrodzie, nawet na trawie), karmnik musi byc oddalony od szyb jednak dobrze bym mogla z okna obserwowac ptaki , nie moze byc w rabacie, bo wiosna wyrasta prawdziwa łaka pszenno zytnio kukurydziano slonecznikowa na koty niestety nie jestem w stanie nic poradzic, do mnie tez przychodza koty sasiadow i poluja. Wkurza mnie to bardzo. A jeden przychodzi sie zalatwiac, wiec w tym przypadku nie mam oporow by spuscic moje bulteriery ale na serio, jak zrobi sie cieplej oberwie woda. Niech robi qpe u siebie.

Zgadzam się z tym co piszesz
I tak się cieszę, że przyleciały i jedzą
An_na 11:30, 22 gru 2023

olciamanolcia napisał(a)

U mnie kule powieszone w brzozowej i fakt wiosna rózne cuda wyrastają,
Niedawno powiesiłam kule na platanach i cos czuję ,że zaraz je zabiorę bo mi zapewne żytko urośnie.
Odnośnie kotów i ich polowań-moje wszystkie trzy Kotki przynoszą ptaszki ale najczęściej na wiosnę jak te ostatnie chowają się w platanach, Mistrzynią w ptasich łowach jest moja szylkretka - niekiedy na drzewo się wdrapuje i tylko jej ogon dynda

Ja na swoje sierściuchy krzyczę jak próbują polować na ptaki. Myszy jest pod dostatkiem, niech na nie polują.
An_na 11:34, 22 gru 2023

Magara napisał(a)

Mamy koty, mamy ptaki. Staram się nie napinać, że to koliduje. Słusznie gdzieś Hania napisała - słabsze ptasie egzemplarze i tak polegną. Te które mają refleks - przetrwają.

I tego będę się trzymać. To dobre podejście
TAR 12:39, 22 gru 2023

An_na napisał(a)

Zgadzam się z tym co piszesz
I tak się cieszę, że przyleciały i jedzą

i super
TAR 12:42, 22 gru 2023

Aniu a nie spadl u Was snieg? u mnie znowu bialo, mam nadzieje ze zaraz stopnieje bo jest na plusie