Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

Judith 21:03, 22 wrz 2024

O!!! CherryTrufle piękny i wysoki! TAR, Możesz coś powiedzieć o nim z własnego doświadczenia? Jak reaguje na mniej słońca, czy faktycznie się nie pokłada, czy nie choruje etc
MagdaLenka 21:03, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)

Cherry Truffle jest swietny i Strawberry and Cream. Oba mialam i ladnie rosly. Emperora tez, bardzo je lubie. I wlasnie rozmnazam.

Cherry Truffle ma też Iwonka za Wzgórza chaosu i bardzo sobie chwali. Ja u siebie planuję gdzieś go wcisnąć.
An_na 21:06, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)

Zalozylam pulapki. W pierwszej nastepnego dnia po zalozeniu byl kret. A kilka dni pozniej w drugiej karczownik. Oba grasowaly na tej nowej duzej rabacie.

Jakie masz pułapki?
An_na 21:08, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)

Cherry Truffle jest swietny i Strawberry and Cream. Oba mialam i ladnie rosly. Emperora tez, bardzo je lubie. I wlasnie rozmnazam.

Wyguglałam

Cherry Truffle bardzo mi się podoba
Judith 21:08, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)

Zalozylam pulapki. W pierwszej nastepnego dnia po zalozeniu byl kret. A kilka dni pozniej w drugiej karczownik. Oba grasowaly na tej nowej duzej rabacie.

U mnie kret zawsze się złapie w żywołapkę. Inne ryjace - nic na nie nie działa...
Już mu (temu karczowniku ) nawet śpiewałam „przeklnę cię, jeżeli mnie NIE porzucisz” ale też nie zadziałało . Ale możliw, ze to nornica. Tysz piknie
Judith 21:08, 22 wrz 2024

MagdaLenka napisał(a)

Cherry Truffle ma też Iwonka za Wzgórza chaosu i bardzo sobie chwali. Ja u siebie planuję gdzieś go wcisnąć.

O! Super!
MagdaLenka 21:10, 22 wrz 2024

An_na napisał(a)

To pomysł Andy- genialny
Wszyscy odwiedzający zachwycają się tym łukiem. Jest taki nieoczywisty a wygląda tak bardzo na miejscu

Będę podglądać u Ciebie. Masz pomysł na nasadzenia?
Ja już widzę, że za dużo tam posadziłam. Teraz rośliny jeszcze małe, ale na bank będę przesadzać

Pomysł na nasadzenia jest. W centralnym punkcie planowanego łuku już jest brzoza Dorenboos dwupienna. Po jednej stronie jest jakieś 8m długości nieco zacienionego miejsca (tam jako główny akcent pójdą hortensje Anabelle strong), a po drugiej stronie rabata aż 17-metrowa i tu będzie niezłe wyzwanie, bo głębokość rabaty jest od 3 do 5m.
TAR 21:11, 22 wrz 2024

Mialam Cherry w poprzednim ogrodzie. Mnozylam na potege. Pol dnia byl w cieniu, pol w sloncu. Koloru nie tracil. Zdrowy, nie chorowal, nie pokladal sie.
Judith 21:12, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)
Mialam Cherry w poprzednim ogrodzie. Mnozylam na potege. Pol dnia byl w cieniu, pol w sloncu. Koloru nie tracil. Zdrowy, nie chorowal, nie pokladal sie.

No to chyba mam kandydata na miejsce nieszczęsnych Matron . Dziękuję .
An_na 21:17, 22 wrz 2024

MagdaLenka napisał(a)

Pomysł na nasadzenia jest. W centralnym punkcie planowanego łuku już jest brzoza Dorenboos dwupienna. Po jednej stronie jest jakieś 8m długości nieco zacienionego miejsca (tam jako główny akcent pójdą hortensje Anabelle strong), a po drugiej stronie rabata aż 17-metrowa i tu będzie niezłe wyzwanie, bo głębokość rabaty jest od 3 do 5m.

Brzoza i Anabelki- już mi się podoba
3 do 5 metrów - czadowo! Ale masz gdzie poszaleć