Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

Wafel 10:10, 24 lip 2025

No jak można się na taki ogród obrazić... Nie widzę żadnych niedociągnięć, bujnie na rabatach, widoczek kawkowy taki elegancki
Super wycieczka rowerowa jeszcze w tym kierunku nie jechałam rowerem z Gdańska jakoś zawsze uderzam w kierunek Pruszcz lub Gdynia nie wiem jak sytuacja ze ścieżkami rowerowymi w tamtym rejonie, muszę przeanalizować. Nie lubię jeździć szosą za bardzo, chyba że krótkie fragmenty.
An_na 10:22, 27 lip 2025

LIDKA napisał(a)
Ania masz bardzo ładny ogród.
W szerokich kadrach pięknie się prezentuje, dorodne hortensje i trawy, śliczne jeżówki, piękna odmiana lawendy, proso przy tarasie robi wow, dorodne kępy rozchodników, Anabelki stoją na baczność,a przygarażowy taras super obrośnięty.
♥️♥️♥️

Znalezienie balansu między pracą a życiem zawsze jest trudne.
Jak mam z tym duży kłopot bo praca zajmuje mi cały dzień od 10 do 18 plus dojazdu i pracuje prawie we wszystkie soboty.
Szukam już długo tego balansu a przynajmniej spokoju życiowego ale ciągle coś mi przeszkadza.

Fajnie że jeździsz rowerem i umiesz znaleźć sobie przyjemności nawet poza ogrodem. ♥️♥️♥️

Ach Lidka, Ty to jesteś taki dobry duszek♥️
Wiesz co napisać, żeby się lepiej na serduchu zrobiło cmok :*

Kiedy Ty znajdujesz czas na wszystko przy takim trybie pracy?

Ha, na moim przyblaszakowym patio nawet występy wokalne się czasami odbywają

An_na 10:39, 27 lip 2025

AgaBoso

Tuje są bezobsługowe i dlatego je posadziłam. A nie jestem dumna bo to oznaka wkradającego się lenistwa i SKS
No i korzenie puszczają daleko. Widzę korzenie szmaragdów w połowie szerokich rabat. Zabierają sporo wody innym roślinom. U mnie na żuławskiej glinie na brak wody nie narzekam to padło na tuje

To prawda trochę powera złapałam ale tylko trochę
Dzięki za przepis

Magarku

Na zdjęciach wielu niedociągnięć nie widać. Wiadomo, nikt nie fotografuje brzydkich rabat

Troszkę mogę ponosić koronę, troszeczkę i oddam bo sama siebie nie lubię takiej marudzacej.

Warzywa i u mnie bez szału. Za to truskawki były piękne i dużo.
An_na 10:49, 27 lip 2025

Judith

Żebym ja wiedziała co mi nie gra na łuku Coś mi nie gra i sama nie wiem co. Ale to kwestia czasu aż mnie olśni i wtedy.. bach... coś wysadzę, coś przesadzę i zagra. Czekam cierpliwie na olśnienie.
Na jednej irytującej rabacie wystarczyło przesadzić trzy hortensje o pół metra do tyłu i już z przyjemnością nią patrzę

U Ciebie bujnie i soczyście, byłam, widziałam

Takie fajne ścieżki rowerowe są w pewnym oddaleniu ode mnie. Jakieś 20 km ale warto
kąpiel w morzu? Nieee...
Nie przepadam. Ostatni raz na plażingu, smażingu byłam jak dzieci były niepełnoletnie i trzeba było je tam zawieźć. To jakieś 12 lat temu
Nad morze lubię iść pospacerować i na pewno nie latem
TAR 11:01, 27 lip 2025

Ania. Ja tez wole nasze morze wiosna, poznym latem i wczesna jesienia. Kiedy pusto, parawaningu brak i cisza.
An_na 11:15, 27 lip 2025

Miskantowo napisał(a)
He, he…

Warzywnik mówicie?

Szału nie ma…

W punkt i chyba wszędzie tak jest

Judaszowiec mnie zachwyca, a moja córka mówi, że jej się z jesienią kojarzy i dziwnie wyglądają jesienne kolory wiosną i latem
An_na 11:19, 27 lip 2025

Roocika napisał(a)

Może ja mam ?

Ania no ładnie u Ciebie i fajnie, że radość z ogrodu wróciła.

Och jak ja bym pojeździła rowerem ale rower od kilku lat stoi za domem i wymaga remontu.

W tym sezonie wiele osób ma zapotrzebowanie Magarkową koronę. Choć na chwilkę. Dziwny ten sezon. Ciepło w styczniu, mrozy w maju, zimno i deszcze w czerwcu A lipiec - szkoda gadać, biedni Ci turyści, którzy przyjechali nad polskie morze.

Wycieczki rowerowe są super, remontuj rower, może się gdzieś spotkamy
An_na 11:24, 27 lip 2025

TAR napisał(a)
Zabiore wam te korone i wyrzuce by nikt juz jej nie znalazl jestescie niemozliwi

Ania w koncu wrocilas, masz ładnie i nie powinnas byc niezadowolona. Zazdroszcze takich mozliwosci rowerowych.

Daj troszkę pomarudzić nie zabieraj korony

Ogród nabrał masy i teraz jest całkiem ok, ale maj i czerwiec były przygnębiające

Pochwalę sie- wczoraj na rajdzie zrobiłam 85km w słońcu i w deszczu, pod górkę i z górki.
Dziś trochę trudno siedzieć więc leżę

An_na 11:29, 27 lip 2025

anuska2507 napisał(a)
Ania, bardzo ładne widoki zapodałaś, te z ogrodu też

Ja rok temu kupiłam rower, ale ciężko nam się zebrać na dłuższe wycieczki. Za to ostatnio dostałam służbowy rower i nadrabiam w pracy

Dziękuję za pochwałę

Fajnie, że jeździsz
Jak się zbierzecie na rodzinną wycieczkę i złapiecie bakcyla to później będzie łatwiej wygospodarować czas. Srzątanie, pranie i inne obowiązki pójdą na dalszy plan, byle tylko wsiąść na rower i jechać, jechać
An_na 11:40, 27 lip 2025

Wafel napisał(a)
No jak można się na taki ogród obrazić... Nie widzę żadnych niedociągnięć, bujnie na rabatach, widoczek kawkowy taki elegancki
Super wycieczka rowerowa jeszcze w tym kierunku nie jechałam rowerem z Gdańska jakoś zawsze uderzam w kierunek Pruszcz lub Gdynia nie wiem jak sytuacja ze ścieżkami rowerowymi w tamtym rejonie, muszę przeanalizować. Nie lubię jeździć szosą za bardzo, chyba że krótkie fragmenty.

Obraziłam się jak był brzydki, teraz przeprosił, zrobił się ładniejszy to mu wybaczyłam

Jak jeździsz z Gdańska to polecam wybrać się na Wyspę Sobieszewską. Cały czas ścieżka rowerowa. W Sobieszewie za mostem można odbić w lewo do rezerwatu Ptasi Raj lub w prawo i lasem szeroką szutrową drogą (jest dobrze ubita, dobrze się jedzie) dojechać do Świbna do przeprawy promowej do Mikoszewo.
A z Mikoszewa tą drogą, którą wstawiłam na fotach można dojechać na Mierzeję Wiślaną.
Kawał drogiale zawsze można pojechać np. tylko do Jantara lub Stegny i wrócić.

Planuję pod koniec sierpnia pojechać do Krynicy Morskiej.
Wyjdzie ponad 100 km ale myślę, że jak wyjadę wcześnie rano to w jeden dzień na spokojnie, bez pośpiechu dam radę