Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 23:00, 19 lip 2024

Warzywnik, część z roślinami ciepłolubnymi

Fasola zarosła już podpory. Papryki zielone wiszą na krzaczkach, choć niektóre dopadła sucha zgnilizna wierzchołkowa. Cukinie już owocują i krzaczki wielkie w tym roku, podobnie jak pomidory koktajlowe w tle

Marcin89 23:08, 19 lip 2024

Żywopłot po cięciu, ciężko nadal go uchwycić

Marcin89 10:26, 22 lip 2024

Zamówiłem kocimiętki na Allegro, bo miałem kupon na 100 zł ważny jeszcze parę dni.

Musiałem coś dobrać i padło na rozplenicę Magic, zaintrygowała mnie

A sadzonki pędowe szałwii i krwawnicy póki co żyją, choć na początku trochę przywiędły.
Marcin89 11:21, 24 lip 2024

No jak dziecko... Frajda z zakupów

W końcu mam sadzonki jakie sobie wyobrażałem i to z Allegro, a nie bezpośrednio ze szkółki.

Rozplenica Magic, bardzo wysoka.

A tu porównanie Cat's Meow z pierwszych zakupów (9,60 zł w promocji) i z teraz (18 zł).
Marcin89 11:22, 24 lip 2024

Zdjęcia nie oddają uroku tych sadzonek, jestem mega zadowolony
Narsilia 11:42, 24 lip 2024

Marcin super słyszeć że wkoncu zakupy satysfakcjonujące sadzoneczki super a porównanie już wogole pokazuje różnice ,ale te bidy też od ratujesz i kiedyś będziesz się z tego śmiał a już nie ma co nerow marnować na reklamacje i szarpanie z poprzednim sprzedającym , rozumiem euforię z zakupów bo ja też właśnie dziś świezo po dostawie hihi.
Marcin89 11:50, 24 lip 2024

Narsilia napisał(a)
Marcin super słyszeć że wkoncu zakupy satysfakcjonujące sadzoneczki super a porównanie już wogole pokazuje różnice ,ale te bidy też od ratujesz i kiedyś będziesz się z tego śmiał a już nie ma co nerow marnować na reklamacje i szarpanie z poprzednim sprzedającym , rozumiem euforię z zakupów bo ja też właśnie dziś świezo po dostawie hihi.
No teraz mi pasują A tamte faktycznie odratuję jakoś.

Szarpać się nie będę, w końcu odebrali telefon i "wywalczyłem" rabat 30% na rozplenice. Powinno być 30% od całości zamówienia, ale już pal licho. Trochę kasy mi wróci.

To pokazuj zakupy
Polon 12:03, 24 lip 2024

Marcin, sadzonki super. Ja jeśli kupuję rośliny wysyłkowo, to prawie wyłącznie przez all smart. Jeśli byłabym niezadowolona, mogę bez problemu i bezkosztowo odesłać. Zawsze też mogę wystąpić do sprzedającego z reklamacją za pośrednictwem all. Moim zdaniem te dwa zabezpieczenia powodują to, że sprzedawcy się pilnują. W razie kłopotów zawsze mam odpowiedź i pozytywne załatwienie sprawy, więc ja sobie chwalę i kupuję tam bez stresu.
Marcin89 12:16, 24 lip 2024

Polon napisał(a)
Marcin, sadzonki super. Ja jeśli kupuję rośliny wysyłkowo, to prawie wyłącznie przez all smart. Jeśli byłabym niezadowolona, mogę bez problemu i bezkosztowo odesłać. Zawsze też mogę wystąpić do sprzedającego z reklamacją za pośrednictwem all. Moim zdaniem te dwa zabezpieczenia powodują to, że sprzedawcy się pilnują. W razie kłopotów zawsze mam odpowiedź i pozytywne załatwienie sprawy, więc ja sobie chwalę i kupuję tam bez stresu.
Ja słabo to ogarniam. Ale wszystko co kupuję wyszukuję w opcji "smart", bo mam wykupione na rok Czyli jak jest opcja "smart" to można zwrócić nawet rośliny? Bo ogólnie zwroty robiłem już parę razy i jest to prostsze niż same zakupy.

Tutaj przy zakupie była informacja, że nie ma możliwości zwrotu towaru. Ale chyba smarta nie było - tu mi zależało na odmianie, terminie wysyłki i wykorzystaniu bonu.
Polon 13:32, 24 lip 2024

Roślin na razie nie odsyłałam, raz składałam reklamację, to mi dosłali ładne dodatkowo i to mi wystarczyło.
Zwroty - fakt, trzeba sprawdzać co sprzedający zaznaczył, ale i tak w razie czego kontakt ze sprzedającym jest bezproblemowy, przynajmniej ja do tej pory tak miałam