Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 21:48, 05 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Marcinku,
Zostaw juz te koreanke. Na tej szyji są zawiązki kolejnych pięter gałęzi. Moja robi to samo. Najpierw jest szyja a potem puszcza gałęzie.

Ambrowce Jeszcze Ci podziękują ładną gęstością.

I zazdroszcze że w taki piękny słoneczny marcowy dzień mogłeś sobie dłubać w ogrodzie.

Ja sprzedawałam wózki i fotele nowym obywatelom tego kraju i marzyłam o ogrodzie.
No cudowna pogoda była

Nie napisałem tego, ale dziś był dzień podlewania. Podlałem drzewa liściaste i jodełkę, żywopłot grabowy i cisowy i na końcu kulki thujowe. A jeszcze doniczki przy tarasie, tam gdzie tulipany będą. Wszystko nosiłem konewką
LIDKA 22:11, 05 mar 2025

Sadziłam kilka cebul hiacyntów i grujka i tez z konewką latalam z chałupy bo nie mam jeszcze odkręconej wody w ogrodzie.
Rurki od nawodnienia mam plytko i czekam jeszcze cZy nie przymrozi.

W weekend nawioze i podleje rodki.
Pąków mają dużo i musze dokarmić.

Dziś odkryłam ze tulipany posadziłam w rogach nowej rabaty.
Calkiem o nich zapomnialam przez zime. Spore kępy powinny być.

Oznaki wiosny coraz bardziej widoczne bo pisardi już też pączkują.

Marcin89 22:49, 05 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Sadziłam kilka cebul hiacyntów i grujka i tez z konewką latalam z chałupy bo nie mam jeszcze odkręconej wody w ogrodzie.
Rurki od nawodnienia mam plytko i czekam jeszcze cZy nie przymrozi.

W weekend nawioze i podleje rodki.
Pąków mają dużo i musze dokarmić.

Dziś odkryłam ze tulipany posadziłam w rogach nowej rabaty.
Calkiem o nich zapomnialam przez zime. Spore kępy powinny być.

Oznaki wiosny coraz bardziej widoczne bo pisardi już też pączkują.

Ja tak samo nie mam jeszcze studni na chodzie i też z domu wodę brałem. Mamy takie same obawy, bo rurki dosyć płytko idą.

Między tarasami wystawiają nosy tulipany i czosnki

Mam dużo cięcia jeszcze, a przecież to już rabaty miałem robić. Jutro mam plan na dwie rzeczy. A piątek chyba biorę wolne i sobota wolna - może zacznie się coś konkretnego, a nie takie dłubanie przed pracą i jeszcze przymrozek do 9-10. A o 12:50 z powrotem do domu
LIDKA 06:40, 06 mar 2025

To życzę pogody na weekend i możliwosci wykonania planów.

Ja w sobote pracuje, potem zakupy i nagotuje na 2-3 dni a w niedziele mój dzień na ogród.
Chciałam skończyć wycinki i sprzątanie. I może sie uda przesadzić 2 róże pnące. I magnolie musze przesunąc troche żeby bylo jak chce czyli symetrycznie.
Dziś mam wolne ale nie wiem czy się uda coś zrobić bo mam wyjazd z rana a potem musze chałupke ogarnąć.

Dobrego dnia.
Marcin89 08:21, 06 mar 2025

LIDKA napisał(a)
To życzę pogody na weekend i możliwosci wykonania planów.

Ja w sobote pracuje, potem zakupy i nagotuje na 2-3 dni a w niedziele mój dzień na ogród.
Chciałam skończyć wycinki i sprzątanie. I może sie uda przesadzić 2 róże pnące. I magnolie musze przesunąc troche żeby bylo jak chce czyli symetrycznie.
Dziś mam wolne ale nie wiem czy się uda coś zrobić bo mam wyjazd z rana a potem musze chałupke ogarnąć.

Dobrego dnia.
Wzajemnie Lidka!
DariaB 10:40, 06 mar 2025

Marcin fajna ta żonkilowa pomyłka, te jasne są pomylone? Szkoda, że mi się taka nie trafiła bo te niebieściutkie bardzo mi się podobają.
Marcin89 11:02, 06 mar 2025

DariaB napisał(a)
Marcin fajna ta żonkilowa pomyłka, te jasne są pomylone? Szkoda, że mi się taka nie trafiła bo te niebieściutkie bardzo mi się podobają.
Chyba irysowa pomyłka Druga doniczkach tych ciemnych zakwitła, jest bez pomyłek. A będą jeszcze dwie z niebieską odmianą. Pokażę Ci jak zakwitną i podam odmiany
Kordina 11:54, 06 mar 2025

Marcin89 napisał(a)
...
...

Jakie cudne iryski - pocieszyciel dla oka, właśnie fajnie wyglądają w dwóch odcieniach fioletu
DariaB 12:09, 06 mar 2025

Marcin89 napisał(a)
Chyba irysowa pomyłka Druga doniczkach tych ciemnych zakwitła, jest bez pomyłek. A będą jeszcze dwie z niebieską odmianą. Pokażę Ci jak zakwitną i podam odmiany

No tak, myślę o irysach, a piszę żonkile haha
Marcin89 15:30, 06 mar 2025

Kordina napisał(a)

Jakie cudne iryski - pocieszyciel dla oka, właśnie fajnie wyglądają w dwóch odcieniach fioletu
W sumie podobają mi się. Tu są 4 ciemno fioletowe i 1 niebieski (ma dwa kwiaty z jednej cebulki). Widok cieszy