Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 21:56, 04 mar 2025

Pokaz te jodłe. Ja mam niedocAs i mojej nie ruszałam jeszxze. Obetne w weekend.
Marcin89 16:36, 05 mar 2025

Ambrowce po przycięciu. Nie ma dolnych gałęzi i skrócone wyższe pędy. W sumie pokrój wrzeciona wyszedł

Marcin89 16:42, 05 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Pokaz te jodłe. Ja mam niedocAs i mojej nie ruszałam jeszxze. Obetne w weekend.
Proszę.

Od tej strony jeszcze jakoś wygląda. Od strony ambrowca gorzej - brakuje czegoś na dole. Niepotrzebnie uciąłem gałązki na dole aż do rozgałęzienia, potem równałem i wyszło źle. Trochę mnie drażni. Chuda i z długą szyją. Teraz to dopiero łabędź (jak to pisze Bożenka)

No zepsułem drzewko. Albo się ogarnie albo wyleci.
Marcin89 16:45, 05 mar 2025

A teraz przyjemne rzeczy

MagdaLenka 19:39, 05 mar 2025

Marcin89 napisał(a)

No zepsułem drzewko. Albo się ogarnie albo wyleci.

Marcin, wyluzuj. To urośnie i zagęści się.
Ale najpierw musi się porządnie ukorzenić, więc trzeba będzie trochę poczekać, aż będzie taki ładny egzemplarz jak u Wioli.
Patrycja_KG_Lu 20:15, 05 mar 2025

E tam, wygląda dobrze. Za rok jak wrzucisz fotkę porównawczą to nie poznamy. No może za dwa lata, bo w pierwszym roku się pewnie będzie ukorzeniać. Jak dla mnie to i tak masz sukces duży, że bożonarodzeniowe drzewko się przyjęło.
Marcin89 20:22, 05 mar 2025

MagdaLenka napisał(a)

Marcin, wyluzuj. To urośnie i zagęści się.
Ale najpierw musi się porządnie ukorzenić, więc trzeba będzie trochę poczekać, aż będzie taki ładny egzemplarz jak u Wioli.
Miał być stożek z brakiem gałązki dolnej od jednej strony (taki egzemplarz się trafił), a wyszedł prawie wykrzyknik. Jeszcze ten czub

No obyś miała rację
Marcin89 20:25, 05 mar 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
E tam, wygląda dobrze. Za rok jak wrzucisz fotkę porównawczą to nie poznamy. No może za dwa lata, bo w pierwszym roku się pewnie będzie ukorzeniać. Jak dla mnie to i tak masz sukces duży, że bożonarodzeniowe drzewko się przyjęło.
No zobaczymy, czy się przyjęło. To za wcześnie by ocenić. Trochę igieł brązowieje, ale za to po cięciu była żywica na ranach. To chyba dobry znak

Kiedyś mi świerk serbski wytrzymał do lipca i nagle zbrązowiał.
Marcin89 20:30, 05 mar 2025

No i najlepsze z dnia dzisiejszego na koniec Jako drugie po krokusach pojawiły się irysy. To dlatego, że trzymane w foliaku. Wczoraj trafiły do domu

A zaskoczyła mnie pomyłka w kolorze, bo z jednego woreczka sadzone. Ciekawe jak będzie z resztą w foliaku.
LIDKA 20:36, 05 mar 2025

Marcinku,
Zostaw juz te koreanke. Na tej szyji są zawiązki kolejnych pięter gałęzi. Moja robi to samo. Najpierw jest szyja a potem puszcza gałęzie.

Ambrowce Jeszcze Ci podziękują ładną gęstością.

I zazdroszcze że w taki piękny słoneczny marcowy dzień mogłeś sobie dłubać w ogrodzie.

Ja sprzedawałam wózki i fotele nowym obywatelom tego kraju i marzyłam o ogrodzie.