Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 22:25, 01 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Fiu fiu, ale przybrała na masie rabata miedzy tarasami. Dawałeś im nawozu wiosną? U Ciebie przekwitają tulipany i masz czosnki, a u mnie dopiero zaczynaja, a czosnki mają w większości na razie tylko liście. Brzozowej sporo m2 to się napracowałeś.
Nie dawałem nawozu i chyba już nie dam w tym sezonie. Dałem przy sadzeniu kompost granulowany i mączkę bazaltową. Rośliny dobrze rosną

Brzozowa i boczna to największe rabaty i one są skończone, hurra Naszykowane kartony skończyły się dziś. A jeszcze brat mi dowiózł dziś ze sklepu.

A czosnki to Gladiator. Zaś te na froncie wyszły późno i mają pąki tuż nad liśćmi. Zdziwiło mnie to.

An_na 22:47, 01 maj 2025

Ciągle i niezmiennie jestem pod wrażeniem Twojej pracy

Wszystko Ci pięknie rośnie i robi się coraz ładniej.
Marcin89 08:39, 02 maj 2025

An_na napisał(a)
Ciągle i niezmiennie jestem pod wrażeniem Twojej pracy

Wszystko Ci pięknie rośnie i robi się coraz ładniej.
Dziękuję, niektóre miejsca i mnie zadowalają. Ale są też koszmarki

A z boku domu wygląda jakbym drobnicy naciapał, bo nie widać hortensji i traw jako wysokiego piętra. Także podlewam intensywnie i czekam
Patrycja_KG_Lu 11:05, 02 maj 2025

Podlewasz konewką lub z węża? Pamiętam, że masz podlewanie trawnika, a na rabatach też coś będziesz zakładał?
Marcin89 11:36, 02 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Podlewasz konewką lub z węża? Pamiętam, że masz podlewanie trawnika, a na rabatach też coś będziesz zakładał?
Po posadzeniu podlewałem z konewki do dołków, a teraz z węża jadę po całości. Są przygotowane rury, a w przyszłym sezonie będę chciał linie kroplujące dołożyć.

Pierwszy sezon daję na głębsze ukorzenienie się. Wydaje mi się, że jak w rozmnażalniku rośliny dały radę bez ściółki, to i tu będzie w miarę. A potem brzozy zaczną zabierać wodę
DariaB 11:54, 02 maj 2025

Ulala pięknie się robi. Czochy już takie duże, u mnie dopiero startują. Trzymam mocno kciuki żeby brzoza ruszyła.
Marcin89 14:39, 02 maj 2025

Daria, dziękuję
Marcin89 14:41, 02 maj 2025

Nie jestem pewien, czy to są EE? Podobne są też Mount Tacoma. Edut: Z tych zdjęć to nic nie zobaczycie, zrobię zbliżenia.

Frontowe rabatki.

JoanNa 16:05, 02 maj 2025

Marcin, wszystko wymuskane, wygladzone niczym z poziomicą..zupełne przeciwienstwo moich nasadzeń bo mi ciagle górki wychodzą a niby zbieram ziemie z dołków i wywożę...
Naprawdę bardzo schludnie u Ciebie
Miskantowo 18:10, 02 maj 2025

Rzeczywiscie.
Rabatki wychuchane i obsadzone jak od linijki.
Porzadeczek na błysk.