Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Klamber 00:33, 01 sie 2012

Witaj Bożenko, no i przegapiłem Twoją pierwszą setkę, przyjmij spóźnione gratulacje i skromne floksiki.

Pięknie prezentuje się działeczka na fotkach ze 103, bije z nich jakiś błogi spokój.
EPODLAS 09:34, 01 sie 2012

Wszystkim odwiedzających serdecznie pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie. Właśnie wybieram się z wnukiem do kina. Ja jestem kinomanką, od dziecka biegałam na poranki, a potem całe życie uwielbiałam kino. Chcę to zaszczepić mojemu wnukowi. Ale musiałam wejść na Ogrodowisko, a wieczorem poodwiedzam moje znajome ogrody.
Maju, ja zaczynam dopiero robić rabatę z przewagą traw, weźmiemy się za to z M już pod koniec sierpnia.
Mam jeszcze w ogrodzie takie trawki.
Turzyca ptasie łapki, którą podzieliłam, ładnie się rozrosła.

Turzyca "Carex morrawi "Silver Sceptre", też była podzielona i jej dzieci rosną w innych częściach ogrodu.

A teraz coś dla ciała
Maliny Polana, zapowiadają dobre plony.

Moje pierwsze w życiu pomidory - jest ich naprawdę sporo i niektóre całkiem duże.

Porzeczki oberwane, dżemy porobione, degustacja już była.

EPODLAS 09:37, 01 sie 2012

Obok mojej działki oprócz jeziora są stawy. Tak naprawdę o około 18 godz wyglądało. Woda była właśnie taka jak na zdjęciach. Mieszka tam para łąbędzi.

wanda7 10:43, 01 sie 2012

Ja właśnie niedawno kupiłam te dwie turzyce i miło mi czytać, że tak łatwo można je dzielić. Po ilu latach tak ci urosły, że nadawały się do podziału?
Aha, pytałam cię z ciekawości u siebie, ale zapytam jeszcze tutaj: jakie trzy krzewy zamierzasz kupić u Sz.?
adka 12:10, 01 sie 2012

Włocławek pchli targ rozwary białe ,niebieskie i różowe po 5.00 Widzę je zawsze .Adrianna z okolic Włocławka.Pozdrawiam.
Milka 17:00, 01 sie 2012

Piękna okolica, a zbiory...mniam
reni 17:21, 01 sie 2012

Piękne widoczki
Przetacznik 17:46, 01 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Obok mojej działki oprócz jeziora są stawy. Tak naprawdę o około 18 godz wyglądało. Woda była właśnie taka jak na zdjęciach. Mieszka tam para łąbędzi.

Jak tam ładnie... a pomidorska urosły elegancko, takie duże, może pierwszy raz, ale masz dobrą rękę widać i będzie smacznie ; )
EPODLAS 21:28, 01 sie 2012

Wandziu, turzycę Ptasie łapki kupiłam 2 lata temu, a Silver Sceptre rok temu. One rozrastają się rozłogami, ale łagodnie i tworzą takie okrągłe kępki. Jak je podlewam to się trochę potargają zawsze ręką przywracam im ładny wygląd. Zawsze mówię, że poprawiam im fryzury.
Adka, fajnie, że ktoś jest z okolic Włocławka. Bo do tej pory byłam sama. Jak tylko będę miała okazję to odwiedzę pchli targ. Dawno tam nie byłam, bo wszystkie weekendy spędzam na działce.
Dziewczyny mam nadzieję, że moje zbiory będą udane, pomidory niektóre były już żółte, a maliny zaczynają dojrzewać. Ogórki też się udały, mimo że kilka sadzonek zmarnował kret. W tym roku nie muszę już dokupować ogórki. Nie udała mi się marchew, jakaś licha.
Celina 21:33, 01 sie 2012

Turzyca ptasie łapki, którą podzieliłam, ładnie się rozrosła.

Świetna trawa. ma jakieś wymagania?
Ta duża kępa ile ma lat Bożenko?