Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

kasik778 23:09, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Małgosiu, ja też się cieszę na ten wyjazd, tym bardziej, że to moja pierwsza taka wyprawa.
Maju, oglądałam twoje cynie. A ostatnio podziwiałam twoje mieczyki.
Teraz chciałabym pokazać moje trawki.
Najbardziej okazały miskant chiński, nazwy nie znam. Już zawiązują mu się kłosy do kwitnienia.

Kostrzewa sina

Imperacie Red Baron wybrałam chyba dobre miejsce. Już ma nowe przyrosty i ładnie się wybarwia.
A ta turzyca z dnia na dzień jest ładniejsza. No i najważniejsze ładnie przezimowała. W tej chwili jest ładniejsza jak na tym zdjęciu.

Moja najnowsza trawa Rozplenica japońska nie ma jeszcze fotki.
Blisko traw rosną rozchodniki. Myślę że to udane towarzystwo.

zanim trafiłam na Ogrodowisko, to miałam w ogrodzie tylko kostrzewę, teraz już zakupiłam miskanty i planuje dalsze trawy

twoje pięknie ci rosną jednak te trawy urokliwe są...
EPODLAS 23:11, 16 sie 2012

I jeszcze impresje ogrodowe późnego lata.
Pęcherznica Diabolo, spisuje się super. Rośnie jak na drożdżach.

Przepraszam koneserów dobrego smaku, że rudbekie są w słoiku, ale nie miałam wazonu na działce.

I jeszcze jedna cyniowa piękność.

Dobranoc , dla wszystkich marków nocnych.

EPODLAS 23:19, 16 sie 2012

Kasik, już widzę jakie piękne trawowisko ci się szykuję. Też planuje powiększyć moją skromną kolekcję traw i to już w sobotę u Szmita.
Welka 23:26, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, już widzę jakie piękne trawowisko ci się szykuję. Też planuje powiększyć moją skromną kolekcję traw i to już w sobotę u Szmita.

U mnie na liście w sumie tyko pigwowiec i trawy, ale chyba właśnie Red Barona nie wpisałam
EPODLAS 23:35, 16 sie 2012

Ewelinko, rozumiem, że też będziesz u Szmita. to razem ruszamy na trawy. Mam nadzieję, że będzie wybór.
tengel27 07:39, 17 sie 2012

Masz piękne trawy. Jak tak popatrzyłem to muszę sprawić sobie w końcu jakiegoś miskanta. Brakuje mi czegoś wyższego.

'Diabolo' rośnie ładnie. Będzie spora plama ciemnego koloru na rabatce. Bukiecik w słoiku ma swój urok i nie potrzeba mu żadnego wazonu
EPODLAS 10:22, 17 sie 2012

tengel27 napisał(a)
Masz piękne trawy. Jak tak popatrzyłem to muszę sprawić sobie w końcu jakiegoś miskanta. Brakuje mi czegoś wyższego.

'Diabolo' rośnie ładnie. Będzie spora plama ciemnego koloru na rabatce. Bukiecik w słoiku ma swój urok i nie potrzeba mu żadnego wazonu

Trawy najładniej wyglądają jesienią, ale wiosną późno startują. Jesienią w ogrodzie fajnie wyglądają właśnie trawy, marcinki, rozchodniki. Trawy fajnie wypełniają rabaty, nadają im lekkości. Mój miskant wygląda z daleka jak fontanna. Na razie jest jedynakiem, ale wkrótce to się zmieni.
Welka 10:27, 17 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, rozumiem, że też będziesz u Szmita. to razem ruszamy na trawy. Mam nadzieję, że będzie wybór.

Na pewno będę, jadę z Moniką oraz Anią Monte i nie mogę się już doczekać i spotkania, i buszowania w trawach
EPODLAS 10:30, 17 sie 2012

No to do zobaczenia, jakoś się rozpoznamy. Buźkę z awatarka już znam.
kasik778 10:52, 17 sie 2012

Piękną masz tą diabolo, ja dopiero w tym roku wsadziłam, więc ma dopiero parę gałęzi, ale muszę kilka dokupić i zrobić zaporę od ulicy, bo zanim mi szmaragdy urosną, to osiwieję