Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Milka 12:36, 22 paź 2012

Piękne widoki ze spaceru zaczynam coraz bardziej lubic jesień
agata_chrosc... 12:36, 22 paź 2012

Wspaniała jesień Bożenko. Twój zielony domek wygląda jak chatka z bajki
EPODLAS 13:03, 22 paź 2012

Irenko, ja też coraz bardziej lubię jesień. Dziś jestem w domu i zmysły prysły. Zrobiło się jakoś szaro - buro. Deszczyk siąpi, ale jest ciepło. Irenko Misi jest lepiej, już nie kaszlę, bałam się że to jednak coś z sercem, ale chyba nie. Poczekam jeszcze, czy kaszel się nie powtórzy.
Agato, to taki nieduży domek, jest pokój, kuchnia i łazienka. Mamy tam właściwie wszystko co potrzeba. Bardzo go lubię, to nasza zielona przystań.
bogumila 13:23, 22 paź 2012

....droga w nieznane...dalej tylko mgła....
eliza3 15:24, 22 paź 2012

Witaj, Bożenko, słyszałam o zielonym nawozie, mój teść zawsze siał jesienią. Ja nie sieję, ale kto by siał na takim skrawku jak mój śmiech na sali , więc dam sobie spokój, ale jak ktoś ma duży warzywnik to świetna sprawa. Pozdrawiam.
EPODLAS 19:49, 22 paź 2012

Bogusiu, ładnie i romantycznie opisałaś to zdjęcie. Rzeczy zwyczajne w mgle stają się niezwyczajne. U nas we Włocławku dzisiaj mgły nie było, ale jest ciepło, teraz jest 13 stopni. Byłam z Misią na spacerze, całkiem fajnie jest na dworze.
Elizo, zielony nawóz ma wiele zalet. Użyźnia glebę, a teraz o np. nie rośnie zielsko, bo gorczycę gęsto posiałam. Same zalety. Kosztuje niewiele, a korzyści dużo.
Gabriela 19:57, 22 paź 2012

EPODLAS napisał(a)

[img size=640x480]http://

Zachwycające i wcale niestraszne, bo mgła jednak przyjemna nie jest.
O zielonym nawozie myślałam wiele razy, nawet kupiłam gorczycę i łubin, no i leżą do dzisiaj, jakoś nigdy nie wyszło to sianie. Pozdrawiam.
majkel0326 20:00, 22 paź 2012

Bożenko,widoki we mgle piękne.Co do gorczycy,u nas sporo rolników sieje ją na polach jako poplon własnie dla użyźnienia gleby.Pozdrawiam Cię
Dzidka 20:23, 22 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny, takiego udanego wypadu na działkę jak w ten weekend dawno nie miałam. Jednym słowem było pięknie.
A to mój ogród pod koniec października. Mój zielony domek widziany zza ogrodzenia.

Śliczny . I zielony, i z okiennicami.

EPODLAS napisał(a)

Na warzywniaku zielono - gorczyca bujnie rośnie.

Też późno siałam. I też jeszcze rośnie na warzywniku.
EPODLAS 20:34, 22 paź 2012

Maju, miałaś rację, że to zdjęcie umieściłaś w awatarku, jest super. Takie złapane w locie. Lubię takie zdjęcia.
Dzidka, ja swoją przekopię w ten weekend. A zapowiadają chłody i deszcz. M mam nadzieję się z tym upora. Chcę jechać też na cmentarz do dziadków, bo nie będę mogła być w WŚ.