Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 19:58, 23 paź 2012

Kasik, szczotlichę próbowałam wprowadzić do ogrodu. Nawet jedna kępka się utrzymała, ale dla niej to zbyt dobra ziemia. Są rośliny, które im biedniej mają, tym lepiej.
Agato, nie znam tej rudej trawy, ale wyglądała pięknie tam na leśnej polanie. Widać było z daleka tą rudą plamę. Sprawdzę w necie nazwę którą podałaś.
alinak 20:43, 23 paź 2012

Bożenko prawda że kolory jesieni czarujące . te twoje fotki jak z władcy pierścieni . zaczarowana mgła ...... pięknie
Przetacznik 20:43, 23 paź 2012

Wspaniałe opajęczynowane zdjęcia zrobiłaś Bożenko !
Mala_Mi 20:47, 23 paź 2012

Pajęczynka we mgle śliczna
EPODLAS 21:47, 23 paź 2012

Alinko,Weroniko, Aniu, wiele rzeczy nauczył mnie ogród. Zobaczyłam rzeczy, których do tej pory nie widziałam: pajęcyznkę na listku kaliny, motyle oraz inne owady. Zaczęłam obserwować ptaki, ale do zrobienia zdjęcia ptakom nie ma szczęścia. Dzisiaj myję okna, a na jarzębinie dwie sikorki objadają się jarzębinowymi owocami. Biegnę po aparat, ustawiłam, a sikorki fru ich nie ma.
barbara_kraj... 21:48, 23 paź 2012

Bozenko, czy zawilec, o którym pisałaś u Marzeny kwitł już? Jeśli tak, to może masz fotkę?
EPODLAS 10:35, 24 paź 2012

Basiu, mam fotki zawilców, kupionych w tym roku.
Ten zawilec kupiony u Szmita, miał być Honorine Jobert, miał pąki, które wyglądały na białe, po rozwinięciu, okazało się że są różowe. To na pewno nie ten zawilec. Trudno, też jest ładny, oby tylko nie zmarzł. Z tego wynika, że pomyłki zdarzają się wszędzie.

A to jest piękna kępa zawilca, którego szukam. Zdjęcie zrobione w Anglii. To jest zawilec Honorine Jobert. Taką kępę chciałabym mieć u siebie w ogrodzie.

To mój drugi zawilec kupiony w tym roku. Sprzedawca uczciwie przyznał, ze nie znał odmiany. Ale tak mi się podobał, że kupiłam. Na razie ma jednego kwiat, są jeszcze pąki, ale już chyba się nie rozwiną.

A to zawilce z zeszłego roku z mojego ogrodu, zmarzły mi tej zimy mimo że były dobrze okryte, jakieś resztki ocalały. W tym roku był tylko jeden kwiat. One mają inne liście, jak ten kupiony u Szmita.

A to moje zawilce wiosenne. Jest zawilec wielkokwiatowy. Te u mnie sprawują się najlepiej.

Basiu, jak pisałam, to moje ulubione kwiaty. Chciałabym mieć ich jak najwięcej. Pięknie prezentują się w grupach. A te jesienne mnie zachwycają. Będę jeszcze polować na fajne odmiany.
kasik778 10:41, 24 paź 2012

Piękne są te zawilce, uroczo wyglądają posadzone w dużej kępie, jednak w grupie siła

Ten pomyłkowy, który miał być biały, jest śliczny, delikatny róż, bardzo mi się podoba
barbara_kraj... 20:12, 24 paź 2012

Którąś z tych odmian bladoróżowych mam.
Te półpełne mi się podobają
A białe, kiedy kwitną? Też jesienią?
an_tre 20:16, 24 paź 2012

EPODLAS napisał(a)

Bożenko prawdziwa z ciebie zawilcowa panienka są śliczne, może i mnie uda się poszerzyć kolekcję mam tylko białe, które nazwałaś wielkanocnymi, może wiosną coś się urodzi w tym temacie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies