Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 10:14, 18 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Bożenko, ja uwielbiam spacerować, najlepiej z moją Misią, ale ona się starzeje i coraz mniej lubi chodzić, woli poleżeć w łóżeczku w domu. M nie przepada za spacerami, on lubi chodzić szybko, coś załatwić i do domu. Dziwi mi się że, można tak chodzić bez celu. A ja właśnie lubię chodzić tak bez celu.

Szkoda, że mieszkasz tak daleko... mamy podobne upodobania, spacerowanie, zwiedzanie... mój M tez nie zawsze mi towarzyszy, ale na rower po lesie da się czasem wyciągnąć. Pozdrawiam.
Martek 11:00, 18 lis 2012

jagoda teraz tu nie trafi ))))))))))))))))))))))
Pozdrawiam Epodlas ,piękne zdjęcia
barbara_kraj... 12:01, 18 lis 2012

Lubię się 'szwendać' po terenach zielonych, najlepiej z aparatem w ręku. Zawsze coś ciekawego w oko wpadnie.
Dla kurażu z kijkami czasem chodzę
an_tre 13:43, 18 lis 2012

Pewnie jesteś na spacerku, jest tak pięknie Ja już pospacerowałam po ogrodzie i popatrzyłam na jeszcze kwitnące roślinki Miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:38, 18 lis 2012

Dzięki dziewczyny za odwiedziny. Niestety nie byłam na działce. Ale jak tylko pogoda pozwoli pojedziemy za tydzień. Na razie nie zapowiadają jakiś radykalnych zmian w pogodzie. Dzisiaj wzięłam moją Misie i aparat z zamiarem pójścia do parku. Po drodze poszłam na bulwary nad Wisłą i tam zaczęło robić się szaro. Nie wzięłam pod uwagę, że tak szybko robi się ciemno. Zdążyłam jeszcze zrobić kilka zdjęć na Wisłą dalej było już za ciemno.

Małgosiu, ta pełna nazwa tej karagany to Karagana syberyjska. Myślę, że nie ma teraz problemu, żeby ją dostać.
Elizo, Basiu i Aniu. Jednym słowem jesteśmy pokrewne dusze. Nie każdy nas zrozumie. Tak łazić bez celu - po co? Ja dzisiaj byłam na spacerze trzy godziny, to dla mnie minimum.
Martek, nie mam nic przeciwko, żeby mnie jagoda odwiedziła. Wszyscy są mile widziani w moim wątku.

Dalej jest ciepło. Rośliny niektóre jeszcze kwitną. Ja mijałam te tylko dzikie.
Te żółte kwiatki myślę, że to wrotycz. Widziałam chryzantemę o takich drobnych kulkach jak ten wrotycz.

I jakieś drobniutkie kwiatki, podobne do stokrotek, mają nawet pąki.

EPODLAS 22:44, 18 lis 2012

Dzisiaj na Wisłą było niebiesko - dosłownie. Mgła miała niebieskawy kolor, do tego woda, było ładnie, tylko szybko robiło się ciemno. A to moje zdjęcia z bulwarów nad Wisłą we Włocławku.

Poziom wody jest dalej niski. Widać to na tym zdjęciu.
marzena 22:44, 18 lis 2012

bardzo fajny spacerek odbyłaś
ten żółty wrotycz pięknie sfotografowałaś
a te drobne kwiatki to roślina zwana : przymiotno kanadyjskie...
Martek 22:49, 18 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Dzisiaj na Wisłą było niebiesko - dosłownie. Mgła miała niebieskawy kolor, do tego woda, było ładnie, tylko szybko robiło się ciemno. A to moje zdjęcia z bulwarów nad Wisłą we Włocławku.

Poziom wody jest dalej niski. Widać to na tym zdjęciu.

Fantastyczne pozbierałaś obrazki na tym spacerze
Welka 22:57, 18 lis 2012

Witam!
Jak ja zazdroszczę Ci tak długiego spacerku, u mnie dziś tak wiało, że nie wyciągałam dzieci, bo Kinia wyglądała jakby chciała złapać jakieś choróbsko i nie iść jutro do przedszkola, więc wolałam jej nie ułatwiać zadania
Już jakoś bym zniosła zimę gdyby nie fakt, że szybko robi się ciemno, zimno zniosę, ale takiej szybkiej szarówki nie
Pozdrawiam
malgocha1960 23:03, 18 lis 2012

Bozenko,latem mówiłas szerszą nazwę tej karagany,jak możesz zerknij w swój kapownik.