Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 22:43, 04 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny, jednym słowem kury to pożyteczne ptaki, nie wiem jak ludzkość dała by sobie radę bez kur, bo bez jajek ani rusz, do wszystkiego są potrzebne..
Dzisiaj był piękny listopadowy dzień. I jak tu mówić, źle o listopadzie, jeżeli dzisiaj było prawie bajkowo. Ogród wcale nie wyglądał smutny. Zgodnie z zapowiedzią poszłam na grzyby z wiaderkiem i aparatem. Grzybów, a konkretnie maślaków nazbierałam mało, będzie jeden słoik marynowanych. Za to listopadowe plenery były naprawdę piękne.

Słońce miało jakiś pomarańczowy odcień i ogród był w takiej dziwnej poświacie.

Bożenko widać wiele na działce podziałałaś i nawet na grzybki ruszyłaś fotki z wypadu jak zwykle piękne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:47, 04 lis 2012

A teraz listopadowe plenery. Jak na tą porę roku, kolorowe.
Jest sporo modrzewi, ten akurat rośnie samotnie.

Ten staw zawsze wygląda malowniczo.

Taka kompozycja z trzech kolorów. Chyba stworzyła ją sama natura.

Jezioro Ruda w listopadzie.

I zasuszone kwiaty, jest ich pełno, nie wiem jakie.

EPODLAS 22:49, 04 lis 2012

I moje grzybki w skromniej ilości, już wyczyszczone. Jednym słowem w tym roku dla mnie grzyby już się skończyły.
majkel0326 10:02, 05 lis 2012

Bożenko,widoki piękne i te w plenerze i te z Twojego ogrodu! Moja mahonia też ma pąki.
jotka 10:04, 05 lis 2012

Bożenko, widokami zachęciłaś mnie do spaceru jesiennego Niech no tylko przestanie padać ....
EPODLAS 10:05, 05 lis 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,widoki piękne i te w plenerze i te z Twojego ogrodu! Moja mahonia też ma pąki.

Maju, ale czy to jest prawidłowe? Moja machonia jest nieduża, za dużo o niej nie wiem.
majkel0326 10:46, 05 lis 2012

Bożenko,ja mam kilka mahonii,sadzone dwa lata temu i sama nie wiem czy to prawidłowe.Ale jak dotąd nie było z nimi problemów,ładnie kwitły w tym roku.Trzeba poczekać co dalej
EPODLAS 10:56, 05 lis 2012

Maju, to chyba wszystko dobrze z tą mahonią. Wiem z ogrodowiska, że rośliny zaczynają wegetację, co jest nieprawidłowe. U mnie w tym roku pigwowiec miał zimą pąki, potem zmarzły i nie było ani jednego kwiatka. A owoce pigwowca wykorzystuję do zapraw. Miałam nawet zaplanowane pigwóweczkę zrobić i nie było z czego.
eliza3 16:05, 05 lis 2012

Przyszłam zobaczyć ile grzybków zebrałaś i jak widzę maślaczki są
Twój ogród pięknie wygląda jesienią, wysprzątany, trawka skoszona przed zimą... a u mnie jeszcze tyle pracy... i kto powiedział, że jak się ma ogródek przy domu to zawsze lepiej zadbany po pod ręką... ???
Milka 16:12, 05 lis 2012

Bożenko, piękne widoki, ale najbardziej zauroczyły mnie te zasuszone kwiaty
co do mahoni, to normalne, że ma teraz pąki, bez problemu przetrwają, część może kwitnąć teraz, część zacznie koniec stycznia początek lutego; u mnie rosną już 12 lat, nigdy nie przemarzły i są wyjątkowe, zimozielone, pięknie się wybarwiają, a kwiaty pachną zabójczo