Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 08:56, 19 lut 2013

Bożenko, u nas też zimno, dlatego z dużą przyjemnością obejrzałam Twoje fotki. Ja też lubię cynie, ale w tym roku chyba wysieję prostu do gruntu, zobaczymy jak sobie poradzą?
Pozdrawiam.
EPODLAS 09:06, 19 lut 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Witaj,
Piękne zdjęcia a jeszcze piękniej u Ciebie !
Śliczne rabatki z iglakami, bardzo mi się podobają..
Każdy ogląda zdjęcia i przywołuję wspomnienia och

Madziu, trzeba się jakoś ratować, aby dotrwać do wiosny. Najgorzej, że jak będzie tak do niedzieli, nie pojedziemy na działkę.
Ale ponoć od następnej środy ma być nareszcie cieplej. Tak przed wyjazdem chciałabym jeszcze pojechać i zobaczyć co się dzieje na moim kawałku ziemi.
EPODLAS 09:14, 19 lut 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, u nas też zimno, dlatego z dużą przyjemnością obejrzałam Twoje fotki. Ja też lubię cynie, ale w tym roku chyba wysieję prostu do gruntu, zobaczymy jak sobie poradzą?
Pozdrawiam.

Elizo, co roku sije cynie prosto do gruntu. Robię to na początku maja. Nigdy nie miałam problemu z nimi. A tam gdzie są za gęste, pikuje w inne miejsce. Zauważyłam, że te pikowane są jeszcze ładniejsze. Są niezawodne i jak obrywam przekwitające kwiaty kwitną aż do pierwszych przymrozków. Szukam jeszcze innych takich jednorocznych pewniaków. A najważniejsze, że się nie pokładają po ulewnych deszczach.
jotka 09:24, 19 lut 2013

Bożenko, zapewne na Twojej działce nic się jeszcze nie dzieje. U mnie teoretycznie było cieplej a niewiele oznak mającej nadejść wiosny. Ja zawsze cynie wysiewałam na parapet, ale z braku miejsca chyba zrobie jak Ty - prosto do gruntu. Najwyżej część pójdzie dla ślimaków
malgocha1960 11:46, 19 lut 2013

Witaj Bożenko,u mnie przez noc też napadało ogrom sniegu.Na razie nie przeszkadza już mi żadna paskudna pogoda,bo jestem uziemiona w łózku,a tak żalza serce by sciskał,ze nie moge wyjść wypatrywać wiosny.
Milka 11:47, 19 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

Elizo, co roku sije cynie prosto do gruntu. Robię to na początku maja. Nigdy nie miałam problemu z nimi. A tam gdzie są za gęste, pikuje w inne miejsce. Zauważyłam, że te pikowane są jeszcze ładniejsze. Są niezawodne i jak obrywam przekwitające kwiaty kwitną aż do pierwszych przymrozków. Szukam jeszcze innych takich jednorocznych pewniaków. A najważniejsze, że się nie pokładają po ulewnych deszczach.

Bożenko i dzięki tobie wszystko wiem i zrobię tak samo i choć jeden pewniak jest
Gosiniak 20:06, 19 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny, no niestety u mnie też nie można się doszukać śladów wiosny. Nawet trochę śniegu napadało i jest tak w okolicy zera. Mieliśmy jechać w niedzielę na działkę, ale M chce odłożyć jeszcze o tydzień. Dzieci mówią, że w Anglii jest +12. Ale na przełomie marca też ma być u nas ocieplenie. Nie wiem dlaczego ale właśnie ta końcówka zimy jest dla mnie najgorsza. Cierpliwości, cierpliwości mówię sama do siebie.

Końcówka najgorsza to prawda, zaczyna nam się dłużyć, nic się nie dzieje, przyroda już by się budziła, tylko słońca trochę potrzebuje, a tu śnieg znowu napadał, dobrze że ta Gardenia jest trochę nam kolorów doda
eliza3 20:14, 19 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

To ja też w tym roku posieję prostu do gruntu, bo ta zabawa na parapecie trochę mnie męczyła w ubiegłym roku.
Bogdzia 20:34, 19 lut 2013

Bożenko czy w tym roku znów lecisz do Anglii z Łodzi?. Jeśli tak to będziesz leciała nad moim domem , pomachamy sobie????Pozdrawiam.
EPODLAS 20:41, 19 lut 2013

Dziewczyny daje wam swoje słowo, że naprawdę nie ma co się bawić w sianie w domu jeżeli o cynie. Sieje ją już kilka lat w moim ogrodzie i to jedna z tych roślin, które mnie nigdy nie zawiodła. Dlatego ją lubię.
W ogóle cały czas główkuje co robić, żeby się w tym ogrodzie nie tak bardzo narobić? Bo chociaż tak kocham mój ogród, to jednak chciałaby sobie czasami coś przeczytać i iść nad jezioro popływać, a czasami tak zwyczajnie poleżeć na leżaku. Delikatesy wrażliwe to już nie dla mnie. Potem lądują w kompostowniku.
Ale nieraz wbrew rozsądkowi coś jednak kupię no i potem żałuje.
Małgosiu, musisz wyleczyć się końca. Ja w zeszłym roku więcej antybiotyków zjadłam niż przez całe życie. Do dzisiaj dostaję gęsiej skórki, jak to wspominam. Poleż sobie, masz młodą siłę w domu, niech cię trochę wyręczą.
Gosiu, szczerze zazdroszczę wyjazdu na Gardenię, ale baw się dobrze i przywieź jak najwięcej wrażeń.