Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Marta 23:30, 18 lut 2012

żurawka najpierw rosła, na słońcu, ale wyraźnie woli cień. W tym roku zrobię z niej dwie kępki. Niestety nie wiem co to za odmiana.
z

Witam! Mam chyba taką samą -to żuraweczka Heucherella "Burnished Bronze".
Była taka czekoladowa, a na słońcu trochę wyblakła i niektóre listki zzieleniały.
EPODLAS 23:48, 18 lut 2012

Marto, dzięki za rozpoznanie żurawki. Ona ma istotnie lekko brązowe liście. U mnie też listki jej bledły, ale przesadziłam w półcień i odżyła. Tak było w zeszłym roku, mam nadzieję że kępka się powiększy, i ją rozsadzę. W tym roku na pewno nabędę moją upatrzoną żurawkę 'Sweet Tea'. Bardzo mi się podoba.
AniaDS 23:51, 18 lut 2012

"Sweet Tea' tez mi się podoba.
Gabriela 10:58, 19 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko i to się nazywa pozytywne myślenie. Wszystkim którzy do mnie zaglądają przesyłam tulipany - zapowiedź wiosny zbliżającej się wiosny
.

Takie żółte tulipany, z wydłużonymi kwitami i brązowymi łodygami najbardziej mi się podobają. Miałam kiedyś takie w ogrodzie, wcześnie zakwitały. Piękny bukiet.
EPODLAS 11:35, 19 lut 2012

Gabrysiu, te piękne tulipany to niestety nie z mojego ogrodu, tylko z kwiaciarni. Mam sporo tulipanów, ale najbardziej kocham te botaniczne. Może dlatego że tak wcześnie kwitną a poza tym są bezproblemowe.
Tulipan Kaufmaniana 'Fashion' i 'Johan Strauss'

Z botanicznych mam jeszcze 'TULIPA TARDA DASYSTEMON,' ale w zeszłym roku jak pojechałam na działkę były już po kwitnieniu. Kwitną pod koniec marca. Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się je zobaczyć i zarejestrować ich piękno.
Milka 11:41, 19 lut 2012

Wasza wiedza mnie wciąż zadziwia; mam takie tulipany, ale nie wiedziałam, że są botaniczne
Milka 11:45, 19 lut 2012

lustrzanki tez nie mam ale córka ma, i ma talent fotograficzny po dziadku, to pewnie i ja lepsze zdjęcia będę wstawiać
EPODLAS 11:57, 19 lut 2012

Irenko, a niedawno pisałyśmy sobie, że człowiek się uczy całe życie. I to święta prawda. Kiedyś nie przykładałam wagi do odmian, nazw. Ale teraz lubię wiedzieć co mam. Nawet kajecik sobie zrobiłam i zapisuje. Tylko te pierwsze są przeważnie nn. Ale zgadzam się też z tymi całkowicie którzy twierdzą, że najważniejsze jest to, aby pięknie nam rosły. Kiedyś czytałam, że najwięcej genów dziedziczymy wcale nie po rodzicach, ale po dziadkach. Więc jest bardzo całkiem prawdopodobne, że córka ma talent fotograficzny dziadka. Pokazuj nam piękne zdjęcia Irenko, a masz co pokazywać.
Milka 12:00, 19 lut 2012

mam nadzieję, że już niedługo i ja pokaże sporo fajnych rzeczy obejrzałam moje magnolie, u niektórych przemarzły pąki, nie wszystkie, więć zakwitną, jak pogoda znowu z czymś nie wyskoczy
monteverde 12:02, 19 lut 2012

Te mają fajny kolor