Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Milka 11:39, 14 lut 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie

Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.

Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.

Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?

Piękne.

dla mnie też piękne; z liliami to u mnie śmieszna historia była. Kupiłam i położyłam w takim miejscu aby nie szukać, jak znajdę czas na wysadzenie; razem z liliami było dużo różnych cebulek; skończyło się jak zwykle, szukałam 1,5 miesiąca, nawet już się pogodziłam ze strata i tu...bach, czysty przypadek i znalazłam tak pewnie wiosną bym sadziła

EPODLAS 16:39, 14 lut 2012

Dziękuje Małgosi i Irence za piękne obrazki. Podpowiedzcie dziewczyny jak to ściągacie . Też bym chciała wam takie śliczności posyłać.
Irenko na temat szukania to ja bym mogła długo, długo opowiadać. Znasz takie przysłowie "Diabeł ogonem nakrył" Oj jak często on u mnie nakrywa tym ogonem.
weronika77 19:58, 14 lut 2012

Bożenko, zamiast cytować Twoje zapytanie na str.34, zrobiłam błąd i edytowałam zdjęcie z daszkami, o które pytasz... Tam dałam odpowiedź, kasując swój wcześniejszy post. Przepraszam (zobacz).
ircia 20:01, 14 lut 2012

Bożenko, to dla Ciebie, oczywiście z życzeniami miłości

EPODLAS 21:56, 14 lut 2012

Dzisiaj była u nas naprawdę ładna pogoda. Parę stopni mrozu, piękne słoneczko. Nie wytrzymałam i musiałam iść się dotlenić i naświetlić tym zimowym słońcem. Nie zapomniałam zabrać aparatu. Słońce sprzyjało. A oto efekty.

ircia 12:23, 15 lut 2012

Bożenko, piękny masz nie tylko swój ogród, ale i otoczenie
EPODLAS 18:35, 15 lut 2012

Irenko, miasto w którym mieszkam jest malowniczo otoczone lasami. Za tym lasem na zdjęciu, są działki pracownicze, które tam są od lat. Jak nie miałam swojego ogrodu, to często tam spacerowałam i patrzyłam na wychuchane ogródki. Oprócz lasu jest kilka niedużych wprawdzie jezior. Jest gdzie spacerować, jeździć na rowerze. Dużo ludzi chodzi "z kijkami". Ja teraz często chodzę tam z moim pieskiem na spacery.
wanda7 19:47, 15 lut 2012

Och, szkoda, że ja tak nie mieszkam. Od razu bym sobie poszła na spacer na moch nartkach biegowych. Jeszcze lepsze niż kijki.
an_tre 20:44, 15 lut 2012

Bożenko dziękuję za wizytę i pięknej urody różyczkę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AgnieszkaBK 21:55, 15 lut 2012

Bożenko, lasek masz cudowny obok siebie...bardzo pozytywnie nastraja