Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 22:03, 31 sie 2024

Małpy jedne
Dbasz a one mają cię w d….
Wiolka5_7 22:12, 31 sie 2024

Makao napisał(a)
To może i ja zetnę
Tylko nim odbiją to pusto będzie i nie wiem czy się doczekam. Może po prostu wsadzę już chryzantemy

Tak pusto dlatego wyjęłam sobie wkłady z donic z supertuniami i stoją w poczekalni a wsadziłam wkłady z gaurą z donic z tarasu
AgaBoso 22:25, 31 sie 2024

U mnie w podłużnych donicach na balkonie rosną pięknie, a w wiszących szybko usychają.
Ewa777 22:56, 31 sie 2024

Czasami tak jest, że u jednych rośliny rosną, a u innych nie. Dobrze, że są rośliny, które pięknie u Ciebie rosną. Musisz powiedzieć supertuniom - Pa!
Polon 10:38, 01 wrz 2024

Zostawiam ślad, żeby znowu nie trafić do grupy cichych czytaczy
Piękna podpora dla róż, bardzo lubię takie delikatne i jednocześnie mocne formy. Dobry projekt i piękne wykonanie. Jak ja bym chciała mieć taką ekipę jak w programach tv - wymyślam półkę, pergole, płotek, ławkę czy cokolwiek i ma to kto zrobić
Słowa uznania dla Taty
ElzbietaFranka 11:00, 01 wrz 2024

Moje supertunie mają dosyć duże donice, ale rosną niektóre z pelargonia.

Supertunia potrzebuje sporo wody. Nawozę je raz w tygodniu na zmianę nawozem do surfinie albo nastawiam w słoiku miksturę ze skórek banana (potas) na kwitnienie.
Jeżeli za bardzo zwisają można je podcinać wypuszcza nowe pędy.

Rosna tylko do godz 10 w słońcu później cień. Są przepiękne. Posadziłam pierwszy raz i pewnie się nie rozstane z nimi.

Najlepiej rosną białe, niebieskie i różowe.
Żółte właściwie seledynowe nie za bardzo.

ElzbietaFranka 13:07, 01 wrz 2024

Makao napisał(a)
Moja dogorywająca supertunia Vista. Dla mnie najgorszy kwiat jaki wymyślono. 5 razy już z nimi próbowałam bo tu na forum bardzo jest chwalona i co roku to samo. Oczywiście dbałam, podlewałam, nawoziłam, wycinałam przekwitłe kwiatki i wygląda żałośnie.

Nigdy więcej nikt mnie nie namówi.

Według mnie twoja ma grzyba. Albo mszyce też mogą osłabić. Przytnij ja opryskaj kilka razy 1 l wody 1 łyżeczka sody i parę kropel płynu do naczyń. Daj ja do cienia. Nie podlewaj po lisciach
Makao 14:38, 01 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)
Czasami tak jest, że u jednych rośliny rosną, a u innych nie. Dobrze, że są rośliny, które pięknie u Ciebie rosną. Musisz powiedzieć supertuniom - Pa!

Tak, o nie będę płakać.
Makao 14:39, 01 wrz 2024

Polon napisał(a)
Zostawiam ślad, żeby znowu nie trafić do grupy cichych czytaczy
Piękna podpora dla róż, bardzo lubię takie delikatne i jednocześnie mocne formy. Dobry projekt i piękne wykonanie. Jak ja bym chciała mieć taką ekipę jak w programach tv - wymyślam półkę, pergole, płotek, ławkę czy cokolwiek i ma to kto zrobić
Słowa uznania dla Taty

Dziękuję
Wczoraj oglądaliśmy migomaty
Rojodziejowa 14:41, 01 wrz 2024

Też o tym kiedyś myślałam. Potrenowałby człowiek i jakoś by to może ogarnął.
Teściu potrafi, to może by coś podszkolił