Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Wafel 10:43, 09 mar 2025

Aniu, nieźle wam poszło, dobrze że chłopaki pomagają. Mam nadzieję, że nie tylko w Dniu Kobiet
Nie boisz się walczyć z gwiazdnicą chemią na rabacie? Też o tym myślałam, ale ona tak blisko roślin się plącze... Spróbuję chociaż częściowo, kartonem przykryję rośliny i miejscowo zaatakuję.
Makao 11:35, 09 mar 2025

Wafel napisał(a)
Aniu, nieźle wam poszło, dobrze że chłopaki pomagają. Mam nadzieję, że nie tylko w Dniu Kobiet
Nie boisz się walczyć z gwiazdnicą chemią na rabacie? Też o tym myślałam, ale ona tak blisko roślin się plącze... Spróbuję chociaż częściowo, kartonem przykryję rośliny i miejscowo zaatakuję.

Spryskałam bo byliny jeszcze nie ruszyły więc po liściach nie dostaną a jeśli coś się zieleniło to wyrywałam to co blisko a resztę spryskałam. Wczoraj już było w połowie żółte więc działa. Z duże kępy tej gwiazdnicy mi porosły. Musiałabym łopatą całe wykopywać.
Makao 11:38, 09 mar 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu dobrze się dzisiaj pracowało. Cholewcia ale ciepło człowiek sie pocił.
U mnie jako takiej zmarzliny już nie ma, ale na oczku jeszcze lód.
Też dzisiaj przy pomocy eMa scielismy wszystkie trawy. Menory, i inne twarde źdźbła bez piły spalinowej nie da rady.
Jestem zadowolona bo suche.

Szklarska u ciebie już pełna zasiewów. Ja nic nie sieje później do gleby cynie i dalie wysieje.
Czekam na hosty z nasion

Pozdrawiam

Pogoda idealna była. Słońce ładowało baterie że do ciemnicy chłopaki działali. Borówki przesadzali na miejsce starego kompostownika. Borówki teraz ziemię ekstra dostały.
Kilka krzaków chyba nam wymarzło przez zimę ale poczekamy.

W szklarni wczoraj syn dosypał ziemi i kapusty nam gdzie wsadzić.
Makao 11:40, 09 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Tak, to jest orlaya.
Ale macie tempo prac.
Ja dzisiaj wyszłam pierwszy raz po chorobie, ale nie wiem, czy nie za szybko

Nie za dużo mi jej wyszło ale liczę że się rozsieje i na przyszły rok będzie więcej.

Po chorobie to uważaj bo pogoda jeszcze zdradliwa. Moja córka zdążyła wyzdrowieć i od wczoraj znowu ma katar. Czekam aż ciepło całkiem się zrobi bo mam już dość tych katarów.
Makao 11:41, 09 mar 2025

Magara napisał(a)
Ania, z rozmachem dziś u Ciebie w temacie porządków wiosennych

Oj tak, tak jak lubię. Raz a dobrze a potem już tylko kosmetyka.
Makao 11:43, 09 mar 2025

anpi napisał(a)
Aniu sporo popracowaliście! Działania na wielu frontach Pogoda prześliczna, też cały dzień dziś spędziłam na porządkowaniu ogrodu.

Grzech by był nie wykorzystać choć trochę takiej pogody. Dziś już chłodniej. Kilka dni słabych będzie ale jak się wszystko ogarnęło to już luz.
vita 11:46, 09 mar 2025

Makao napisał(a)
W szklarni wysiewy się grzeją w słońcu

Jest szklarnia Przykrywasz wysiewy na noc? U mnie w dzień temperatura szybuje grubo ponad dwadzieścia stopni, po nocy jest ok. pięć na plusie, masz w szklarni dodatkowe wywietrzniki? Ja się powstrzymałam, teraz żałuję. Latem bez cieniowania masakra, nie pomaga otwieranie na przestrzał drzwi. Gdzie kupowałaś folię kubełkową?
Makao 11:53, 09 mar 2025

vita napisał(a)

Jest szklarnia Przykrywasz wysiewy na noc? U mnie w dzień temperatura szybuje grubo ponad dwadzieścia stopni, po nocy jest ok. pięć na plusie, masz w szklarni dodatkowe wywietrzniki? Ja się powstrzymałam, teraz żałuję. Latem bez cieniowania masakra, nie pomaga otwieranie na przestrzał drzwi. Gdzie kupowałaś folię kubełkową?

Nie mam wywietrzników, otwieram drzwi na wylot. Dość fajnie się wietrzy. Na noc przykrywam agrowłókniną i temperatura się utrzymuje powyżej 0. Ostatnio zapomniałam zamknąć i przykryć a temperatura spadła do -2 ale nic sadzonkom się nie stało. Już są zahartowane.

Nie mam folii kubełkowej nie wiem gdzie widzisz coś podobnego. Powiedz to powiem co to jest.

Latem będę cieniować agrowłókniną, nie ma innej opcji ale nawet gdybym miała dodatkowe okna to bym cieniowała.
vita 12:08, 09 mar 2025

Makao napisał(a)

Tutaj, w skrzyniach, to nie jest folia kubełkowa?
Makao 12:18, 09 mar 2025

vita napisał(a)

Tutaj, w skrzyniach, to nie jest folia kubełkowa?

Aaaa tu jest folia kubełkowe. W dwóch skrzyniach. Skąd to nie wiem. Mąż przywoził z budowy.