Aniu, bardzo ładna rabatka wyszła, czasem taki przypadkowy zestaw roślin okazuje się tym najlepszym.
Ty to masz zielone paluszki, czego dotkniesz, to rośnie, pomidory dorodne, ogórki, sadzonki z hortensji już z korzonkami, wiciokrzew olbrzym, liliowiec piękny, lubię takie mięsiste, podziwiam.
Nie, nie. Moje byliny i krzewy ozdobne męczą się u mnie bo ziemia nie była przygotowana pod sadzenie. Pod warzywa przygotowuję ale gdy zakładałam rabaty to nie miałam takiej możliwości i wiedzy. To nie zasługa ręki do roślin a biegania przy nich. Próbuję tym ozdobnym jakoś pomagać ale to ciężkie i trudne bo gleba jest bardzo przepuszczalna. Od roku zaczęłam dodawać pod nowe rośliny hydrożel więc na kilka lat to mi pomoże ale co potem??
Nie wiem jak pomóc moim ozdobnym skoro już rosną.
Podlewam gnojówką z obornika więc może to poprawi jej strukturę
Pada a raczej leje. Caaaaały dzień. I w najbliższych dniach nic ma się nie zmienić. Niby dobrze bo akurat hortensje zbierają się do kwitnienia a Strony Anabelle kwitną i nie muszę podlewać ale wilgotne powietrze sprawi że pomidory Betaluks znowu będą miały problem z zawiązywaniem owoców i odrzuci wszystkie kwiatki. A dopiero co udało mi się je wyprowadzić na prostą