Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Kontonaogrod 20:51, 15 lip 2025

Nie widziałam tego. Wygląda super zazdro bo tu mam koszony chwastów ok a na nowej działce świeżą glinę jeszcze trochę
Makao 21:11, 15 lip 2025

Doczekasz się. Nie masz czego zazdrościć. Trawnik to najbardziej wymagająca roślina w ogrodzie.
Alija 21:36, 15 lip 2025

Makao napisał(a)

Utworzona przypadkowo bo ubiegłoroczne zakupy i podarki z podróży wsadziłam na szybko bo zima się zbliżała i chyba mi się ten zestaw podoba. Miałam to wszystko rozlokowywać ale niech rośnie.
Jak na nią patrzę to Margo - Gosia mi się przypomina również przez to że tam rosną maki od niej

Aniu, bardzo ładna rabatka wyszła, czasem taki przypadkowy zestaw roślin okazuje się tym najlepszym.
Ty to masz zielone paluszki, czego dotkniesz, to rośnie, pomidory dorodne, ogórki, sadzonki z hortensji już z korzonkami, wiciokrzew olbrzym, liliowiec piękny, lubię takie mięsiste, podziwiam.
Makao 21:48, 15 lip 2025

Alija napisał(a)

Aniu, bardzo ładna rabatka wyszła, czasem taki przypadkowy zestaw roślin okazuje się tym najlepszym.
Ty to masz zielone paluszki, czego dotkniesz, to rośnie, pomidory dorodne, ogórki, sadzonki z hortensji już z korzonkami, wiciokrzew olbrzym, liliowiec piękny, lubię takie mięsiste, podziwiam.

Nie, nie. Moje byliny i krzewy ozdobne męczą się u mnie bo ziemia nie była przygotowana pod sadzenie. Pod warzywa przygotowuję ale gdy zakładałam rabaty to nie miałam takiej możliwości i wiedzy. To nie zasługa ręki do roślin a biegania przy nich. Próbuję tym ozdobnym jakoś pomagać ale to ciężkie i trudne bo gleba jest bardzo przepuszczalna. Od roku zaczęłam dodawać pod nowe rośliny hydrożel więc na kilka lat to mi pomoże ale co potem??
Nie wiem jak pomóc moim ozdobnym skoro już rosną.
Podlewam gnojówką z obornika więc może to poprawi jej strukturę
anabuko1 21:11, 16 lip 2025

Makao napisał(a)
Najbardziej kolorowa teraz rabata u mnie.

Utworzona przypadkowo bo ubiegłoroczne zakupy i podarki z podróży wsadziłam na szybko bo zima się zbliżała i chyba mi się ten zestaw podoba. Miałam to wszystko rozlokowywać ale niech rośnie.
Jak na nią patrzę to Margo - Gosia mi się przypomina również przez to że tam rosną maki od niej

Oj ładnie, bardzo ładnie
Loto jest piękne
A twoje rabaty są tego dowodem .
Makao 21:23, 16 lip 2025

Pada a raczej leje. Caaaaały dzień. I w najbliższych dniach nic ma się nie zmienić. Niby dobrze bo akurat hortensje zbierają się do kwitnienia a Strony Anabelle kwitną i nie muszę podlewać ale wilgotne powietrze sprawi że pomidory Betaluks znowu będą miały problem z zawiązywaniem owoców i odrzuci wszystkie kwiatki. A dopiero co udało mi się je wyprowadzić na prostą
Makao 21:23, 16 lip 2025

anabuko1 napisał(a)

Oj ładnie, bardzo ładnie
Loto jest piękne
A twoje rabaty są tego dowodem .

Dzięki. Udał mi się ten przypadek niechcący