Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

TAR 15:21, 29 sie 2025

Ladne zbiory. Ktore nasmaczniejsze?
Makao 17:47, 29 sie 2025

Dla mnie Mexico i Barry’s Crazzy a potem reszta. Najgorszy Kellog’s Breakfast

Powoli opisuję wszystkie na wątku pomidorowym wg zaleceń Patrycji.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11932-pomidorowy-zawrot-glowy?page=29
Makao 17:49, 29 sie 2025

Wyciągnęłam suszarkę do grzybków

Suszę pomidory i zrobię w oliwie.
mirkaka 18:48, 29 sie 2025

Makao napisał(a)
Dzisiejszy zbiór. Myślę że jeszcze jeden taki obfity i koniec na ten sezon. Coś tam w szklarni jeszcze kwitnie ale nie wiem czy zdąży dojrzeć jeśli się ochłodzi

Sosów robić już nie będę bo to co zrobiłam wystarczy.
Chyba zacznę suszyć i robić z olejem.

Piękne zbiory
U mnie dopiero zaczynają dojrzewać, najwięcej mam żółtych, u nas chłód i sporo deszczu w tym roku nie sprzyja dojrzewaniu. Dopiero zrobiłam jeden raz zupę i słoik litrowy na kolejną.
Reszta słabo dojrzewa
Makao 19:08, 29 sie 2025

mirkaka napisał(a)

Piękne zbiory
U mnie dopiero zaczynają dojrzewać, najwięcej mam żółtych, u nas chłód i sporo deszczu w tym roku nie sprzyja dojrzewaniu. Dopiero zrobiłam jeden raz zupę i słoik litrowy na kolejną.
Reszta słabo dojrzewa

U nas też był zimny sezon. Może 3 tygodnie gorące ale reszta słaba. Ostatnio temperatura w nocy spadła do 10 st i arbuzy mi popękały te co mam w gruncie. Przez tydzień zamykałam szklarnię na noc żeby trochę ciepła z dnia zatrzymać. Deszczu na tyle dużo że mam ciągle pełne zbiorniki i nie muszę podlewać ogrodu. Sezon bardzo kiepski jeśli chodzi o pogodę.
Pomidory u mnie kończą owocowanie bo wcześnie wysiałam. Wystarczyły te 3 tygodnie gorąca by wszystkie na raz dojrzały a to co jest teraz to już końcówka.
Kordina 21:48, 29 sie 2025

Aniu patrząc na wagę, to Ty masz tytany, nie pomidory
Magara 22:14, 29 sie 2025

Ania, super masz pomidorowe zbiory, od jakiegoś czasu podziwiam
Liczyłaś ile kilogramów łącznie już zebrałaś???
ajka 06:03, 30 sie 2025

Ależ masz wspaniały zbiór pomidorów Aniu. Co jeden to większy i pełniejszy. Już czuję ich smak... Ach, zjadłabym sobie zupki pomidorowej z takich świeżych pomidorów.
Makao 07:40, 30 sie 2025

Na chwilę obecną zebrałam 32,200kg pomidorów. Mam odmiany głównie średnio owocowe i koktailowe.
Muszę zacząć pobierać nasiona żeby zabezpieczyć się na najbliższe 10 lat.
Patrycja_KG_Lu 07:56, 30 sie 2025

Makao napisał(a)
Dla mnie Mexico i Barry’s Crazzy a potem reszta. Najgorszy Kellog’s Breakfast

Powoli opisuję wszystkie na wątku pomidorowym wg zaleceń Patrycji.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11932-pomidorowy-zawrot-glowy?page=29

Cóż za różne doświadczenia mamy. Mam w tym roku różne żółte i pomarańczowe. To właśnie Kellog's Breakfast był jednym z dwóch w tym kolorze do powtórzenia za rok.

Zbiory masz wielce kolorowe i obfite. Ja policzyłam, że potrzebujemy conajmniej 48 słoików passat po 700 ml. Jeszcze długa droga przede mną, bo na razie mam chyba 16 sztuk. Sporo zielonych nadal w tunelu.

Napracowałaś się z projektem na wiejską działką.Wygląda bardzo profesjonalnie. Widziałaś zeszłoroczny odcinek z ogrodu dla pszczół z projektu WOW Garden? Oglądam starą serię i zauważyłam taki to daję znać.