TAR
11:23, 10 paź 2023

Wiosna niestety czekaja mnie tetrisy, musze przesadzic 2 kaliny i klona Jordan spod brzoz. Dogorywaja. W ich miejsce pojdzie cyprysik Karaca (mam do dyspozycji na nozce i taki nieszczepiony) / obiele / heptacodium / biota wschodnia lub krzewuszki - mam wszystko na stanie w przechowalniku. Obiele musze przesadzic, bo z kolei maja za mokro a krzewuszki troche niefortunnie posadzone i draznia. Przesadzic tez musze klona Aureomarginatum, nie podeszla mu miejscowka. Przesadzic czesciowo musze kilka bylin, tiarelle, kilka brunner. Chociaz z tym sie waham, bo za 2-3 lata bedzie juz wiecej cienia jak slonca ale na razie maja kiepsko.
Dokupic zdecydowanie chce rdestow, te posadzone ida w mase, widzac ze jest im dobrze. No i oczywiscie dokupie hortensji pnacych i clematisow Early Snow, śmialkow, drżaczek trzcinnika brachytricha. Tak wiec na wiosne troche zmian mnie czeka oprocz zrobienia obrzezy 2 rabat i zagospodarowania tylu od strony bajora. W tym sezonie juz jestem zmeczona, wszystko daje do przechowalnika i rusze wiosna. Mam co sadzic w pierwszych tygodniach wiosny
a potem sie zobaczy
Jesienia jeszcze czeka mnie przesadzenie i zamiana miejscowek 3 klonow. Jednak nie zrobie tego wczesniej jak po zgubieniu lisci.
Dokupic zdecydowanie chce rdestow, te posadzone ida w mase, widzac ze jest im dobrze. No i oczywiscie dokupie hortensji pnacych i clematisow Early Snow, śmialkow, drżaczek trzcinnika brachytricha. Tak wiec na wiosne troche zmian mnie czeka oprocz zrobienia obrzezy 2 rabat i zagospodarowania tylu od strony bajora. W tym sezonie juz jestem zmeczona, wszystko daje do przechowalnika i rusze wiosna. Mam co sadzic w pierwszych tygodniach wiosny