Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 22:46, 12 paź 2023

A, zapomniałabym

Co to za cudo?

TAR 23:11, 12 paź 2023

ostróżka
Agatorek 07:59, 13 paź 2023

Piękna, taka delikatna
TAR 09:56, 13 paź 2023

Poranna ostrozka. Rozwinela sie.

I jesienny wschod nad bajorem

TAR 19:56, 14 paź 2023

Sobota miala byc ciepla i sloneczna - nie byla, cieplo bylo w nocy. Ale i tak dzis porobilam troche w ogrodzie. Wykopalam przy pomocy meza klona z rabaty frontowej, pomimo ze nie zgubil jeszcze lisci. Zdecydowalismy sie to zrobic teraz zeby jeszcze zdazyl sie przyjac w nowym miejscu. W zamian mialam wsadzic klona sterzepiastokorego ale zal mi go bylo przesadzac z miejsca, w ktorym siedzi od wiosny. W przechowalniku mialam jeszcze 5 dereni kousa i chinensis. Wiec wzielam i posadzilam tam chinensis. Zanim urosnie mina lata a miejscowke bedzie mial idealna. Sloneczna ciepla, ziemia tam jest ciepla i wilgotna ale bez zastoin.

W przechowalniku posadzilam tez dzis klona North Wind i pozostale doniczki znalezione w ogrodzie, trawki, zawilce od Helen, roslinki od Agatorka. Zostalo mi jeszcze posadzic 2 piwonie i 8 kosaccow. Ale juz sily dzis nie mialam.
Do zamkniecia sezonu zostalo odchwascic kawalek rabaty z zawilcami i wysypac kore. No i pozbierac doniczki walajace sie po calym ogrodzie. Mąz obiecal je wywiezc na pszok.

Schowane tez dzis zostaly meble ogrodowe, lezaki i inne graty. Jutro tylko pochowamy wozki z weżami ogrodowymi. Chyba zdaze ze wszystkim przed przymrozkami, zapowiadaja u nas je w czwartek i piatek
Agatorek 21:15, 14 paź 2023

No to się narobiłaś

U nas dziś 22 stopnie, cieplutko, czasami mocniej zawiało, czasami popadało. Od jutra chłodniej, podobno.
TAR 22:30, 14 paź 2023

Zazdroszcze cieplego dnia. Jutro i u nas ma byc chlodno. Mam ostatnio problem ze stawami w dloniach, to chyba przez to ze caly sezon grzebalam w mokrej ziemi. I w mokrych rekawicach. Dzis juz nie dalam rady koncowek posadzic. SKS cholipa

Ale mysle by zamowic jeszcze kilka marcinkow i mam w koszyku ale sie waham z zamowieniem
Agatorek 18:55, 15 paź 2023

Ja zamówiłam sobie dziś jednego modraka sercolistnego . I nie mam pojęcia, gdzie go posadzę, to dość duża roślina
TAR 22:11, 15 paź 2023

Ale fajne to. Mialabym miejsce
Judith 16:21, 16 paź 2023

Padłam, gdy poczytałam ile roślin posadziłaś . Niby to widać, bo nie było ogrodu na początku sezonu i jest ogród (i to bogaty!), jednak liczby robią wrażenie ogromne .
Jest super