Piękne masz te epimedia i klony, gdzie tyle ich zmieściłaś??? Mam czerwone epimedium i to naprawdę żelazna roślina, świetnie rośnie. Natomiast kupiłam już dwa razy jakieś inne i nie przetrwały zimy, nie wiem dlaczego.
Kasia, to i tak jesteś dobra. Odróżniam dwie żurawki plus krwistą, a nazwy host i klonów palmowych z niczym mi się nie kojarzą. Choć host w ogrodzie mam sporo.
Hosty rozrozniam kolorami lub wielkoscia lisci, nazw nie pamietam, jest ich za duzo. Żurawki to dla mnie jakby nowy temat, jakos nie potrafilam nigdy sie do nich przekonac a juz odmladzanie ich to na moje lenistwo niezbyt mila perspektywa. Ale kilka mam. glownie takich ktore dostałam od Aprila i Ani Żulawianki. Sama kupiłam heucherelle, bo mi sie spodobaly, żurawki krwiste no i ostatnio Citrus Swizzle i omszone
Laski mam temat. Nie wiem co zrobic. Mam gaury 6 sadzonek z ubieglego sezonu, okazuje sie ze wszystkie zyja. Ale rosna w kałuży, myslalam ze zimy nie przetrwaja a jednak to twardzielki. Korci mnie by je przesadzic, raz ze mi tam nie pasuja a dwa boje sie, ze jednak w koncu nie wytrzymaja nadmiaru wody.
Ryzykowac? Posadze je w glebie pomiedzy mokra a sucha, umierkowanie wilgotnej i cieplej. Jest szansa?