Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Marcin89 09:06, 17 maj 2026

Z wrażenia zapomniałem się zapytać. Co planujesz w tej najwyższej skrzyni?
Ewa777 09:25, 17 maj 2026

Ten sezon zaczął sie bardzo dziwnie. Wszystkie rosliny bardzo opóźnione.
Hibiskus też mi wyglądał na martwego, przypisywałam porażkę ubiegłorocznemu przesadzaniu i mroźnej zimie. A tu zrobił mi niespodziankę i wypuścił mini pączusie. Poczekaj w wykopywaniem na swoje hibiskusy może też ruszą lada dzień. Myślę, że po tych ostatnich deszczach i teraz przy słoneczku wszystko wreszcie ruszy.
U mnie hortensje ogrodowe wyglądają kiepsko, same puste łodyżki. Ale jeszcze powstrzymuję się z wycinaniem, bo widzę, ze w niektórych miejscach już pojawiają się zielone pączusie. Bardzo późno ruszają, ale jednak!
Judaszowiec też bardzo długo stał łysy i też sie obawiałam, że nie przeżył zimy. Dopiero w ostatnich dniach wypuscił pączki i listeczki nawet na końcówkach gałązek, które wyglądały na suche.
Oj trzeba sie w tym roku uzbroić w cierpliwość.
Basieksp 09:43, 17 maj 2026

Chciałam zacytować jeden kol, no dwa, a dalej było juz ich, tych, które mi się podobają za dużo No masz do nich rękę, pięknie Ci rosną
Ja mam hibiskus. Zwykły już wypuszcza pąki listków. Mam też od zeszłego roku bagiennego, z nim nie mam doświadczenia, ale jesienią go obcięłam i teraz z ziemi też coś wypuszcza, nie z tego co zostało z zeszłego roku, tylko z ziemi. Nie wiem czy tak on rośnie. Wrzucę fotki u siebie.
ajka 10:20, 17 maj 2026

TAR napisał(a)

Och, mialam dylemat ktoreo Cascade wziac. Mam fisia na punkcie żóltych i limonkowych ale jednego limonka juz mam wiec wziełam Rubinka

Ja uwielbiam i limonkę i czerwień w ogrodzie. Ale z czerwonym kolorem, który nie będzie raził po oczach ciężko trafić, a czerwony klon zawsze pięknie wygląda.
TAR 10:27, 17 maj 2026

Marcin, dziekuje za komplementy. To bardzo mile i nie ukrywam poprawia mi nastroj. Zaczyna sie chciec.
W najwyzszej skrzyni 3/4 to fasolka szparagowa i 1/4 ogorek.
Posiane tydzien temu. Mam nadzieje, ze wzejda. Pomiedzy truskawkami wysialam szczypiorek. A buraczki lisciowe do salatek i na botwinke sa w pierwszej skrzyni. I nie wiem skad wziely sie tam listki ogorka.
Moze mrowki przeniosly nasiona.

Ewa, dzieki za info. Tez mam wrazenie ze paczki hibiskusow sa napeczniale poza jednym krzaczkiem. U mnie ciezko przezimowaly serraty, ogrodowki mialam mikre i listki wychodza. Nic nie obcinam na razie. W dobrym stanie za to sa hortki dębowe.

Basiu zajrze jak wroce z ogrodu. Pogmeram jeszcze moze i moje cos tam ruszyly.

Najgorsze w tym wszystkim, ze mam pomysl na nowe tetrisy a kloniki czekaja. I troche nie wiem co robic. Czy brac sie za nowe sadzenie czy tetrisy uskuteczniac?
Chyba jednak nowe posadze. Tetrisy nie zajac a sa roze do posadzenia, choiny pod ogrodzeniem i kloniki przy oczku.
TAR 10:29, 17 maj 2026

ajka napisał(a)

Ja uwielbiam i limonkę i czerwień w ogrodzie. Ale z czerwonym kolorem, który nie będzie raził po oczach ciężko trafić, a czerwony klon zawsze pięknie wygląda.

Mam duzo czerwieni w ogrodzie. I malo jej widac. Ale lubie w sloncu daje super efekt. I nie wieje mi nuda
TAR 21:52, 17 maj 2026

podejscie drugie

TAR 21:54, 17 maj 2026

TAR 21:55, 17 maj 2026

TAR 21:56, 17 maj 2026