Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 23:36, 17 cze 2024

TAR napisał(a)

Jak juz wyżej Hani napisałam, nad żylistkami sie nie roztkliwiam, miały byc zapchajdziura a dały popis. Tez przemarzly jednak kwitna. A ciełas swoje?

Cięłam chyba raz, wiosną, po jesiennym sadzeniu, tak zalecił sprzedający. Zeby się zagęściły.
Ale tak po prawdzie to one ani gęste ani rokujące
Monia81 07:48, 18 cze 2024

Ania jak zawsze, cudne fotki masz tego terenu jeszcze do obsadzenia, że hej brzozy z tą swoją korą oświetlone wyglądają super, oświetlenie od razu klimacik wprowadza a ptaszarnia u Ciebie to raj ma, u mnie ostatnio Wilgi się pojawiły, a w niedzielę małżonek aż monitoring przewijał, bo stwierdził, że jakoś coś źle dowidział, a okazało się, że czapla sobie przyszła sprawdzić oczko u nas, czy czasami rybek nie ma niepocieszona odleciała...
LIDKA 07:52, 18 cze 2024

Tarcia pokaż przy jakiejś okazji te lampki z bliska.

Ja mam kulki solarne i świecą ale dają takie punkty tylko jak jest ciemno. A u Ciebie taka fajna poświata do góry.

Jaki masz metraż działki bo po ostatnich fotach myślę że masz z 5 razy jak moja.
TAR 09:00, 18 cze 2024

Juzia napisał(a)

U mnie było to samo przez kilka lat Plus nawadnianie
I się już nie doczekam.. hahaha

Juzia, bo to sie samemu za to trzeba zabrac. Moj luby krecil nosem jak ciagle o tym mowilam. Wzielam i sama kupilam, ustawilam i świeca. A on nagle sie obudzil, ze brzozy podswietlone. My mamy oswietlenie na froncie w ogrodzeniu plus wejscie i ledy w podbitce. Wiecej nam nie trzeba. Mnie takie oswietlenie na tarasie troche jednak przeszkadza wiec kupilam kule ogrodowe i jest bajka. Plus teraz te lampki na bateryjki solarne.
Nawadniania na szczescie nie potrzebujemy, wiec jeden temat z bani. Doczekac sie nie moge jedynie zezrębkowania kilku stert galezi, bo juz nie ma miejsca na kolejne podcinane a chce zeby mi sie kompostowały zrębki, potrzeba przynajmniej 3 lat by sie nadały. No i nie moge doczekac sie 2 kompostownikow i daszku nad smietnikiem. Zamiast siatki chce to zakryc drewnem zeby smieci nie byly widoczne. I żeby byly drzwiczki kowbojskie.
TAR 09:01, 18 cze 2024

Helen napisał(a)
Bardzo dobrze, odezwę się jak będę kopać

bosko
TAR 09:15, 18 cze 2024

Monia81 napisał(a)
Ania jak zawsze, cudne fotki masz tego terenu jeszcze do obsadzenia, że hej brzozy z tą swoją korą oświetlone wyglądają super, oświetlenie od razu klimacik wprowadza a ptaszarnia u Ciebie to raj ma, u mnie ostatnio Wilgi się pojawiły, a w niedzielę małżonek aż monitoring przewijał, bo stwierdził, że jakoś coś źle dowidział, a okazało się, że czapla sobie przyszła sprawdzić oczko u nas, czy czasami rybek nie ma niepocieszona odleciała...

niby terenu mam ale tylko bede robic tam gdzie wyznaczone i jak sie uda to te waska przy oczku, chce tam zrobic mały kąt wypoczynkowy wiosenny. Bo tam wiosna wczesna jest najprzyjemniej. Zreszta przyjedziesz to zobaczysz. Lasu nie obsadzam, za cieki temat, a ja tez mlodsza nie jestem, ogarnac to wszystko to dla mnie za duzo.
U nas w bajorku rybki są, z drona widac.

Magara napisał(a)

Cięłam chyba raz, wiosną, po jesiennym sadzeniu, tak zalecił sprzedający. Zeby się zagęściły.
Ale tak po prawdzie to one ani gęste ani rokujące

A widzisz ja nie ciełam. Bo akurat z żylistkami nie wiem jak powinnam czy po kwitnieniu czy przed. Wydaje mi sie, ze po. Tak czy inaczej krzaczki dostałam foremne i ciac co najwyzej musze 2 galazki korygująco.

LIDKA napisał(a)
Tarcia pokaż przy jakiejś okazji te lampki z bliska.

Ja mam kulki solarne i świecą ale dają takie punkty tylko jak jest ciemno. A u Ciebie taka fajna poświata do góry.

Jaki masz metraż działki bo po ostatnich fotach myślę że masz z 5 razy jak moja.

Oki lampki z bliska - bede pamietac
Dzialka ma niecałe 3 tys. m2 ale wydaje sie jakby miala 2 razy tyle, nie wiem czemu, moze przez zapozyczony krajobraz.
Ewa777 14:28, 19 cze 2024

Mam straszne zaległości na forum. Cieszę się, ze do Ciebie dziś zajrzałam i zobaczyłam te piękne widoki uchwycone przez Ciebie. Wszystko takie piękne. Naparstnice wypasione. Reszta kwiatów taka zwiewna - pasuje do do Twojego leśnego ogrodu
TAR 15:21, 19 cze 2024

Ewa777 napisał(a)
Mam straszne zaległości na forum. Cieszę się, ze do Ciebie dziś zajrzałam i zobaczyłam te piękne widoki uchwycone przez Ciebie. Wszystko takie piękne. Naparstnice wypasione. Reszta kwiatów taka zwiewna - pasuje do do Twojego leśnego ogrodu

Ewo koniecznie musisz mnie odwiedzic Naparstnice darowane od Aprilka to i sa wypasione, bardzo wysokie urosły, ponad 2 metry, bedzie duzo nasionek, bo chociaz troche juz zaczynaja szpecic to czekam az wytworza nasionka zeby sie porozsiewaly na rabacie. Bys zobaczyla jak ożanka od Ciebie szaleje. Bede ja przesadzac jesienia i znowu dzielic. Fajnie wypełnia wolne przestrzenie i bedzie mnostwo pieknych kwiatow. No i hosty też szaleja. Tak je podzielilam a one w oczach sie rozpychają
Ewa777 09:26, 20 cze 2024

TAR napisał(a)

Ewo koniecznie musisz mnie odwiedzic Naparstnice darowane od Aprilka to i sa wypasione, bardzo wysokie urosły, ponad 2 metry, bedzie duzo nasionek, bo chociaz troche juz zaczynaja szpecic to czekam az wytworza nasionka zeby sie porozsiewaly na rabacie. Bys zobaczyla jak ożanka od Ciebie szaleje. Bede ja przesadzac jesienia i znowu dzielic. Fajnie wypełnia wolne przestrzenie i bedzie mnostwo pieknych kwiatow. No i hosty też szaleja. Tak je podzielilam a one w oczach sie rozpychają

Ożanka i hosty są roślinami, które rosną w oczach i to bardziej wszerz
Aniu, musimy się umówić koniecznie, chcę zobaczyć Twoje królestwo na żywo
TAR 18:50, 20 cze 2024

Zwracam honor bodziszkom CN. Sa piekne jak zakwitna i jak sa w masie