Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:32, 20 cze 2024

Rosna oczywiscie ale w mokrym sloncu rosna jak szalone. Uwierzysz ze rok temu byly to sadzonki P9 a teraz bede dzielic na co najmniej 5 kazda szt.
TAR 22:33, 20 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przy ciężkiej ziemi krwiściągi i sucho mogą mieć, u mnie w glinie z dala od wody i w łące też sobie radzą

No u Izy piachy wiec bedzie im ciezko. Chyba ze gline w dolek zalatwi. Dosc plytko sie korzenia
TAR 22:35, 20 cze 2024

Już jest zachwycająco, ja bym nie wytrzymała i na bank zagospodarowała rabatami więcej
Ciekawe czy wytrwasz w postanowieniu jak się na tych rabatach miejsce skończy...

Zobaczymy jak bedzie. Na razie nie mam czasu posadzic reszty i zadbac o calosc, opryskac wrotyczem, odchwascic, zebrac slimaki. Na wszystko potrzeba czasu. Chce troche odpoczac duzo juz mam i jeszcze troche zostalo miejsca do sadzenia
UrsaMaior 22:41, 20 cze 2024

TAR napisał(a)

No u Izy piachy wiec bedzie im ciezko. Chyba ze gline w dolek zalatwi. Dosc plytko sie korzenia

I tak mają za dużo cienia, więc spróbuję. Co ma być to będzie.
UrsaMaior 22:43, 20 cze 2024

Już jest zachwycająco, ja bym nie wytrzymała i na bank zagospodarowała rabatami więcej
Ciekawe czy wytrwasz w postanowieniu jak się na tych rabatach miejsce skończy...

Sylwia dobrze gada, ja też nie wytrzymałabym bez rycia mając tyle miejsca
Magara 23:05, 20 cze 2024

TAR napisał(a)
Zwracam honor bodziszkom CN. Sa piekne jak zakwitna i jak sa w masie

Jaką wysokość u Ciebie osiągnęły? Z ciekawości pytam
TAR 23:34, 20 cze 2024

Magara napisał(a)

Jaką wysokość u Ciebie osiągnęły? Z ciekawości pytam

Do kolanka. Jutro moge zmierzyc miarka
Magara 23:50, 20 cze 2024

TAR napisał(a)

Do kolanka. Jutro moge zmierzyc miarka

Eh, moje w zeszłym roku też były do kolanka dlatego na wiosnę zamówiłam kolejne jako wypełniacz do róż. No i te zeszłoroczne "do kolanka" ponad metr mają To potfory są
TAR 08:09, 21 cze 2024

W sumie to chcialabym zagospodarowac tylko ten kawalek i polaczyc go sensownie z reszta rabat. Reszta ma byc dzika

To jest najlepsza miejscowa na wiosenne posiadowy. Najwiecej slonca, najbardziej zacisznie i jestesmy ukryci przed wszystkimi
TAR 12:14, 21 cze 2024

Dostałam wczoraj powiadomienie o dostępnosci ostróżek z serii Highlander, ktore uwielbiam. No i zamowilam Bolero, Flamenco, Sweet Sensation i Moonlight. A zeby tak na pusto nie jechalo to przez Kasye domowilam tawułki, w tym roku nawet te co mam podzielone z 1 sadzonki rozrosły sie w piekne kępy. Wiec moze nowe tez sie sprawdza jako akcent kolorystyczny na rabacie bagiennej. W czerwcu jest tam po prostu smutno zielono z nielicznymi kwiatkami kalin i zaczynajacych hortek. Dolożenie energetycznego różku tawulek powinno styknac az uruchomia sie serraty, sadzce i orszeliny

na lokalnych zamowilam tez sadzonki roznych host i paproci, chce zamknac temat ostatniej rozgrzebanej rabaty i posadzic co trzeba. Szukam tez znosnego miejsca na drugiego klona Flamingo, ktory tuła sie z miejsca w miejsce i wszedzie ma za sucho. Bardzo je lubie, sa zaszczepione dolem jako krzak a nie kulka.