Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:28, 21 lip 2024

Narsilia napisał(a)
No wszędzie dobrze ale u siebie w ogrodzie najlepiej

Ja to bym i dzis mogla nad jeziorkiem posiedziec ale za duzo ludzi. Nie na moj prog akceptacji. Nie ma nic gorszego niz odpoczynek w ciaglym zirytowaniu. Juz wole ogrod. Cisza spokoj i luz.
Judith 13:40, 21 lip 2024

TARciu, zazdrość mnie ogarnia okrutna . Nie dość, że mieszkasz w lesie nad bajorkiem, to jeszcze masz blisko morze i na dodatek jezioro. No doprawdy, tyle dobra!
Ogród pięknie wygląda . Wspaniały widok masz przy kawusi .
TAR 16:59, 21 lip 2024

Judith, co poczac? Nieustajaco zapraszam.
Juzia 18:26, 21 lip 2024

TAR napisał(a)

Ja to bym i dzis mogla nad jeziorkiem posiedziec ale za duzo ludzi. Nie na moj prog akceptacji. Nie ma nic gorszego niz odpoczynek w ciaglym zirytowaniu. Juz wole ogrod. Cisza spokoj i luz.

Znam to.
Ludzie potrafią wszystko zepsuć
Też mam jezioro pod samym nosem i nie chodzę.
Wszyscy się dziwią...a mnie latem nie ciągnie tam wcale.
Za to wiosna, jesień, zima... chodzę bardzo często

TAR 18:35, 21 lip 2024

My latem to w tygodniu na szybka kapiel po pracy albo wczesnie rano w sobote. Bierzemy sprzet i plyniemy tam gdzie wiekszosci juz sie nie chce. Zaszywamy sie w zatoczce miedzy trzcinami i caly dzien kapiele, czytanie ksiazki, odpoczynek. Mozna sie zrelaksowac.

W tym roku wejscie na plaze przy fajnym kempingu jest platne. Od razu roznica. Towarzystwo sie przenioslo na kapielisko ogolnodostepne. I super. Nie ma petow, syfu, zlopania piwska i przy kazdym kocu glosnika z disco polo. Wlasciciele mieli dobry pomysl. Jestem sklonna zaplacic pare zlotych za czystosc i spokoj.

Jeziorek w poblizu jest kilka ale tam lubimy najbardziej jezddzic. Mamy ok. 10 minut autem chociaz dwa inne sa blizej.
Makao 08:36, 22 lip 2024

Wspaniale.
Tak to można odpoczywać
Psiarnia urocza, białaski
Ewa777 11:29, 22 lip 2024

Cieszę się, że udało Ci się odpocząć nad jeziorkiem. Pogoda dopisała.
Widoczki z tarasu podcieniowego przepiekne. Ta zieleń ciągle świeża, taka wiosenna, a tu juz środek lata.
TAR 15:56, 22 lip 2024

Aniu, mozna tylko ciagle malo czasu na ten odpoczynek

Ewo, jeziorko dalo chwile wytchnienia, basen jest na naszej liscie chciejstw

Wczoraj posadzilam klona North Wind w nowej miejscowce, zrzucil wszystkie liscie, podcielam mu odrobine koncowki i zobacze czy cos pusci. Inny klon przesuszony, ktory tez sie regenerowal Deshojo juz wypuscil nowe listki, choc galazki jeszcze strasza jest szansa na wyzdrowienie. A zalany klon Osakazuki tez wypuscil swieze przyrosty. Teraz mu miejsce musze znalezc i chyba wymieni sie z bukiem Luteovariegata, ktoremu przypala liscie. I wcale nie rosnie. Mam wrazenie jakby mial zerowy przyrost.

Posadzilam tez malego klonika Butterfly, Ki Hachijo, Il Joshi i 2 Going Green, ten zastapi azalie nadbrzezna, ktora musi sie odrobine przesunac.
Ustawilam juz do posadzenia tez klona Volcano, Extravaganza, Atrolineare i Spring Sensation. Musze tez z frontowej wykopac ożanki, pysznogłowki i inne byliny.
Wiosna bede musiala wysadzic jednego zwyklaczka, Sango-Kaku, Osakazuki i Shaina plus 3 derenie, judaszowa Merlota i 2 kaliny. Wszystko poza Shaina pojdzie na tylna rabate. Nie musze juz tam nic wiecej kupowac. Głowne rosliny sa zapewnione.
Takze caly czas przerobki i zmiany. A myslalam, ze lekko pojdzie. Na razie mam wszedzie zaczete a nic nie skonczone
April 16:08, 22 lip 2024

Ja nie wiem jak ty to wszystko mieścisz. Musisz do mnie przyjechać to może jeszcze parę ciekawych rzeczy mi się zmieści.
Ewa777 16:13, 22 lip 2024

A z basenem kiedy ruszacie?