Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 21:39, 16 lip 2024

Alija napisał(a)

Tarcia, jakie piękne zdjęcia, no i jeszcze po deszczu, zazdroszczę deszczu.

Wysylam Wam deszcz wszystkim, ktore potrzebuja, ja mam z lekka przesyt. Kaluze na rabatach i w trawniku chlupek.

Chyba znowu musicie czary i rytualy odprawic.. Taniec w nocy albo inne zaklinania
Judith 21:47, 16 lip 2024

TAR napisał(a)

Wysylam Wam deszcz wszystkim, ktore potrzebuja, ja mam z lekka przesyt. Kaluze na rabatach i w trawniku chlupek.

Chyba znowu musicie czary i rytualy odprawic.. Taniec w nocy albo inne zaklinania

Biorę każda ilość! U mnie miała być burza, a nawet dwie oraz sporo deszczu. Nie wydarzyło sie nic...
Basieksp 22:25, 16 lip 2024

Piękne widoki w sumie rośliny w Twoim ogrodzie dobrze się mają przy tej ilości deszczu
Chociaż mogło by nam już trochę odpuścić. Mam wrażenie, że codziennie pada. Chyba miałyśmy tą samą chmurę burzową, u nas taka ulewa była tak po 16. Znowu mocno padało, duża ulewa była. W Chojnicach powysadzalo studzienki kanalizacyjne, ostrzegali w radiu, by uważac i nie wjechać w taką dziurę, ulicami płynęły strumienie wody, nawet nie było tego widać.
Helen 22:38, 16 lip 2024

Cudnie, bogato i zwiewnie jednocześnie
Masz raj na ziemi
Wafel 23:11, 16 lip 2024

Uwielbiam te twoje koronkowe roślinne cudeńka, nie jestem w stanie nazwać większości wszystko takie subtelne, pięknie wkomponowane w leśny klimat, ach... ❤️
Eternal tak ładnie rośnie u ciebie, szkoda że u Ani - Makao padł
Magara 23:48, 16 lip 2024

TARcia, jestem na bieżąco, prawie
Jest pięknie
Decyzja o przeprowadzce, nowym domu i ogrodzie - strzał w dziesiątkę
MartaCho 07:39, 17 lip 2024

Zgadzam się z wszystkimi, ogród bombonierka! Przepiękny!
Eternal i inne judaszowce po prostu działa sztuki od natury
Agatorek 07:41, 17 lip 2024

Judith napisał(a)

Biorę każda ilość! U mnie miała być burza, a nawet dwie oraz sporo deszczu. Nie wydarzyło sie nic...

A u mnie tym razem popadało. Tylko ponad godzinę co prawda, ale mocno lało

Zamiast czarów umyłam kilka okien
Jeszcze mi sporo zostało, więc może nie będzie tak źle
TAR 09:51, 17 lip 2024

mrokasia napisał(a)
Boszszsz, ale soczyście i gęsto! Rośnie Ci to wszystko w oczach.
Ten Eternal pięęęękny!

Wystarczylo mu zmienic miejscowke. Po raz kolejny sklaniam sie ku temu, ze judaszowce niekoniecznie lubia mokro w nogach. Lubia wilgoc w powietrzu. U mnie kazdy rosnie w najsuchszej ziemi lub w tej lepszej ale na gorce. Golden ma bardziej mokro tylko w dolku 20 cm keramzytu i dolek wypelniony zmieszanym piachem i ziemia. Piachu 80% ziemi 20%. Eternal przyrosty po odchorowaniu ma niesamowite. Oby zdazyl zdrewniec przed zima.

Judith napisał(a)

No nie ma opcji, musisz porusałkowac w nocy, jakiec czary mary i tance połamance. U mnie taka wilgoc ze ciezko oddychac. Dzis sprawdze jaki poziom.

Basieksp napisał(a)
Piękne widoki w sumie rośliny w Twoim ogrodzie dobrze się mają przy tej ilości deszczu
Chociaż mogło by nam już trochę odpuścić. Mam wrażenie, że codziennie pada. Chyba miałyśmy tą samą chmurę burzową, u nas taka ulewa była tak po 16. Znowu mocno padało, duża ulewa była. W Chojnicach powysadzalo studzienki kanalizacyjne, ostrzegali w radiu, by uważac i nie wjechać w taką dziurę, ulicami płynęły strumienie wody, nawet nie było tego widać.

Basiu, bo pada niemalze codziennie od miesiaca. I to nie sa jakies male ilosci wody. Po wczorajszej we wiadrze pod sosnami (czyli oslanialy korony drzew) mialam ok. 5 cm wiec sporo jak na 1 raz w najmniej sprzyjajacym miejscu opadowym. Do g. 16-17 jest w miare ładnie a potem deszcz i burza. Jedynie poniedzialek nam odpusciło.
Jak wczoraj wracalam to drogi prawie widac nie bylo tak zalewalo. I do tego wszedzie latały konary, jeden wielki spadl chwile po tym jak przejechalam miejsce. Autentycznie sie bałam ale mialam 3 minutki do domu a pod drzewami stawac niebezpiecznie.
Do nas całosc przyszla z południowego zachodu i to wlasnie chyba od Chojnic.

Helen napisał(a)
Cudnie, bogato i zwiewnie jednocześnie
Masz raj na ziemi

Dziekuje, tylko czy ciagle musi lać w tym raju??? Za to żaby znowu sie uaktywniły nockami, im jest dobrze. Komarom tez

Wafel napisał(a)
Uwielbiam te twoje koronkowe roślinne cudeńka, nie jestem w stanie nazwać większości wszystko takie subtelne, pięknie wkomponowane w leśny klimat, ach... ❤️
Eternal tak ładnie rośnie u ciebie, szkoda że u Ani - Makao padł

Strasznie żal, ze Ani padl Eternalek, u mnie reanimacja pomogla. Czasem tak bywa, ze tracimy rosliny. Mi padl piekny kolumnowy buk Rohan Obelisk, praktycznie bez powodu. Podobnie teraz dogorywa klon Crimson Sentry, nie ma grzyba ale umiera. A jest ślicznie wyprowadzony na kolumne, szczepiony od dołu, pieniek z 8 cm. Nie umiem mu pomoc. Padły mi tez dwa derenie i 2 klony palmowe - utopiły sie w zeszłym roku. Takie straty bola, bo te rosliny mało nie kosztuja ale co zrobic. Otrzepuje sie i do przodu..
Mial byc lesny ogord i czesciowo mi sie to udalo, to mnie cieszy. A jak sie podoba to jeszcze bardziej

Magara napisał(a)
TARcia, jestem na bieżąco, prawie
Jest pięknie
Decyzja o przeprowadzce, nowym domu i ogrodzie - strzał w dziesiątkę

Tez tak uwazam, nawet sasiadka zza drogi nie jest w stanie mi obrzydzic tego miejsca. Nie ten level Teraz jak wprowadzili sie kolejni normalni sasiedzi troche ja stopuja. Juz nie jest taka madralinska, troche sie cyka.

MartaCho napisał(a)
Zgadzam się z wszystkimi, ogród bombonierka! Przepiękny!
Eternal i inne judaszowce po prostu działa sztuki od natury

Dziekuje, wczoraj stwierdzilam, ze ide w dobrym kierunku i planowane zmiany tez wyjda na dobre. Judaszowce bardzo lubie i chyba z wzajemnoscia. Ale nie chce zapeszyc.

Agatorek napisał(a)

A u mnie tym razem popadało. Tylko ponad godzinę co prawda, ale mocno lało

Zamiast czarów umyłam kilka okien
Jeszcze mi sporo zostało, więc może nie będzie tak źle

No to super z tym deszczem, zawsze to troche wody. Okna mialam myte 5 czerwca i nie wygladaja jakby byly myte caly czas sa brudne, zapylone od sosen, brzoz i od drogi. A od srodka uwalone od łapek i noskow. Juz sie tym nie przejmuje zbytnio. Jedynie na bieząco czyszcze szklane drzwi pomiedzy domem a wiatrolapem. Nie wiem co mnie podkusilo na zamontowanie "szklanki", przeciez jestem taka praktyczna dobrze, ze sa żółte sciereczki bo inaczej drzwi by fiurały do kosza.
UrsaMaior 10:21, 17 lip 2024

A u mnie d.. blada, a właściwie sucha. Miała być burza, nie było burzy, do kitu.