Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:40, 10 lut 2025

Makao napisał(a)
Ja spróbuję wysiać ostróżki. U mnie ciężko mają bo ślimaki je co roku objadają ale spróbuję wysiać różne kolory
Zobaczymy

Nigdy mi sie nie udalo ale ty masz reke do wysiewów. Ja mam nasionka kosmosów i jakichs innych, jak przekopie glebe, odchwaszcze i zagrabie rzuce z reki nasionkami, co wzejdzie to wzejdzie
MartaCho 14:22, 10 lut 2025

TAR napisał(a)

Watpie, choc ja ostrozki uwielbiam. A żeby nie bylo, zamowilam tez nachyłki, złocienie, dzielżany i perovskie. Bedzie troche wiejsko. Ale to mi na pewno przetrwa na suchej. Rosna juz tam czarcikęsy, knautie, budleje i przesadzilam tam pysznogłowki i ożanki. Dojda 3 krzaki róż. Bedzie mocno kwieciscie, motylkowo-pszczółkowo.

Bardzo fajny zestaw. Będzie cudnie, bardzo energetycznie, lubię takie słoneczka patrzate.
mrokasia 16:36, 10 lut 2025

Boszszsz. Już zakupy???
TAR 17:44, 10 lut 2025

Kasia. Wiesz jak juz wiele jest wyprzedanych. Obylam sie smakiem. Z dlugiej listy niewiele juz dostepnych.
Makao 17:46, 10 lut 2025

Szok
Zakupy, sprzątanie ogrodów, wysiewy
Wiosna wiosna coraz bliżej
Trzeba działać
TAR 17:52, 10 lut 2025

Noo. Marzec to juz graniczna data. A mam jeszcze sporo do posprzatania. Jest jak w zeszlym roku. Zrobilam polowe i zimno przyszlo. Znowu bede musiala nadganiac. Galazki brzozowe staram sie zgarniac na biezaco przy spacerkach z bialymi. Zostana liscie i przycinki.
Makao 19:43, 10 lut 2025

Pocieszę Cię bo ja nawet nie ruszyłam sprzątania ogrodowego. Nawet jeszcze o tym nie myślę jak tak zimno jest. Zapewne w marcu dopiero zacznę coś robić ale raczej w drugiej połowie
Nigdy się nie spieszę z tym. U mnie późno wszystko rusza to po co
TAR 19:49, 10 lut 2025

Ja musze wczesniej. Chcialabym w tym roku zrobic olejowe i wrotyczowe opryski. No i troche sypnac nawozu pod rosliny. Zawsze mi na to czasu braknie. Bo sprzatanie a zaraz potem sadzenie. Chcialabym miec wiecej czasu dla ogrodu.
Miskantowo 20:01, 10 lut 2025

TAR napisał(a)
Ja musze wczesniej. Chcialabym w tym roku zrobic olejowe i wrotyczowe opryski. No i troche sypnac nawozu pod rosliny. Zawsze mi na to czasu braknie. Bo sprzatanie a zaraz potem sadzenie. Chcialabym miec wiecej czasu dla ogrodu.

Robisz wrotyczowe opryski?
Mam taki wrotycz kupiony w butelce, podlewam nim mojego rododendrona i zurawki.
Czymś takim można tez robić oprysk?

Gruszka_na_w... 20:11, 10 lut 2025

Wieloletnia ostróżka sztuk 1, ładna była tylko w pierwszym sezonie. Potem mi zmarniała. Dobrze sobie radziły wielobarwne jednoroczne ostróżki, których nasionka wyrzuciłam wprost na rabatę. Było ich tyle, że musiałam nawet wyrywać nadmiary.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies