TAR
09:31, 17 lut 2025

Bajoro zamarzniete od ponad 2 tygodni, teraz spadl snieg. Ciekawe kto wpadnie do wody

sikorki sa fajne, robia zawsze szoł w karmniku

Staram sie jak moge dawac urozmaicona karme. Niestety ostanio u sprzedawcy sie mocno nacielam na orzeszki szatkowane - okazaly sie słone a karma "premium" zawierała tyle pszenicy (ktorej ptaki nie chca jesc), ze cala paczka praktycznie do wywalenia. Wiecej tam nie kupie. Rok temu mieli super pokarm, w tym oszukaństwo.
Jedynie słonecznik i orzechy ziemne załe okazaly sie ok. Dokupilam do tego inne oleiste, proso i sorgo, orzechy włoskie i zrobilam nowa mieszanke.
Cóż, ja ogolnie nie lubie ani zimy ani jesieni. To dla mnie bardzo trudny czas. Ale to prawda, ze sniegiem jest łatwiej, bo jasno. No i dzien juz troche dłuższy. Z utesknieniem czekam na wiosne.
Ja znam

Ale widac juz wiosenne ptaki. Dzwieki tez wiosenne, kowaliki trelaja zachecająco a dziecioły co chwila wydaja godowe odglosy. One sa bardzo specyficzne. Zawsze na spacerze wiem, ze dziecioł puka na dzieciołkę

Na fotopułapce mozesz zobaczyc duzo wiecej zapewne. Ja w tygodniu nie mma mozliwosci obserwacji ptakow, grudzien i styczen byly pochmurne, rano w weekendy nawet mi sie nie chcialo rolet odslaniac. Ale teraz i ja powoli wiosne zaczynam czuc i jakas chec do zycia mi wrocila.
Tez mam sierpowki i sojki. Nie wiem czemu, nie lubie ich