Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:45, 24 lut 2025

mrokasia napisał(a)
He he he, u mnie ten od bliźniaków za płotem, postawił instalację fotowoltaiczną w ogródku pierwszego bliźniaka, zaraz od drogi. Zajęła jakąś 1/3 mini ogródka. Chyba nie myśli o sprzedaży akurat tej połówki bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chyba chciał mieć z tarasu widoku na tył wiaty z panelami stojącej 10 m od tarasu... Dla mnie lepiej, bo akurat ta połówka graniczy z moim ogrodem i ma nie niego panoramiczny widok.

Kasiu, mozesz sie bardzo zdziwic, mnie logika niektorych zaskakuje. W poprzednim miejscu tak wlasnie sasiedzi sobie zrobili na 3 metrowych konstrukcjach zrobili prawie 20 m fotowoltaiki. I wlasnie taki widok mieli z tarasu. No wiesz jeden lubi zapach fiołkow inny jak mu nogi śmierdza
TAR 10:47, 24 lut 2025

April napisał(a)

Dwa razy sprawdzałam datę tego wpisu, czy aby nie jakiś stary, sprzed zakupu obecnej działki.... Ciebie to tyłek swędzi w jednym miejscu
Mój stary by zawału dostał na takie przemyślenia Chociaż ja też bym się chętnie przeprowadziła

Moj tez pewnie uszczesliwiony nie jest moim pomyslem ale jak znam zycie to szuka sposobu by te działe kupic
April 10:57, 24 lut 2025

No to podziwiam I trzymam kciuki za rozsądne i korzystne decyzje
mrokasia 10:59, 24 lut 2025

TAR napisał(a)

Kasiu, mozesz sie bardzo zdziwic, mnie logika niektorych zaskakuje. W poprzednim miejscu tak wlasnie sasiedzi sobie zrobili na 3 metrowych konstrukcjach zrobili prawie 20 m fotowoltaiki. I wlasnie taki widok mieli z tarasu. No wiesz jeden lubi zapach fiołkow inny jak mu nogi śmierdza

O żesz, serio???
TAR 11:02, 24 lut 2025

April napisał(a)
No to podziwiam I trzymam kciuki za rozsądne i korzystne decyzje

Dzieki
Na razie zobaczymy co bedzie dalej, w kwietniu ponoc sasiedzi sprzedaja dom ale czy sprzedadza to nie wiadomo. Moze tylko takie gadanie, bo umowy przedwstepnej zadnej nie maja.
Moze nowi okaza sie calkiem znosni i nie bede nic zmieniac.
Ale z tylu głowy zawsze mam alternatywe jakby co.
TAR 11:04, 24 lut 2025

mrokasia napisał(a)

O żesz, serio???

Serio, ludzie sa naprawde dziwni. Nie wszyscy lubia jak my kwiatki i drzewka. U niego tylko tuje i trawa no i wywalona fotowolaika. Plus pare krzaczkow i drzewek miniaturek posadzonych przez poprzednich wlascicieli. Ale rabaty z tymi roslinkami wszystkie w białym zwirku
Miskantowo 12:17, 24 lut 2025

TAR napisał(a)

A moze ci Carringtonowie to zaklad pogrzebowy?

Skoro sasiad oglada juz Twoja brzoze to mozliwe, ze chce podlac. Przy okazji jakiejs rozmowy przy płocie, wspomnij mimochodem, ze masz zalozona na drzewie fotopulapke zeby ptaki obserwowac. Jak bedzie wiedzial to moze skutecznie zniecheci sie do podłych czynow. Zazwyczaj to hamuje zapedy.

Carringtonowie raczej nie od pogrzebów. Chociaż kto wie.
Też mam takie skojarzenia.
Nie wiem dlaczego ale prawie największe wrażenie wywiera na mnie ich wiata śmietnikowa.
Tez z tymi polerowanymi kamieniami. Jest biała, z czarnymi elementami i takimi obwódkami.
Az chyba wylezę i zrobię zdjęcie.

Teraz sobie pomyślałam, ze zazdrość zapewne przeze mnie przemawia.
Ja mam wiatę śmietnikową z …palet.
Małżon zrobił trzy lata temu. To tymczasowa bo czekamy az ruszy budowa na sąsiedniej działce. Mamy wspólną drogę dojazdową i zakładam, ze wjazd do domu może wymagać konkretnej przebudowy.

O fotopulapce juz myślałam
Miskantowo 12:20, 24 lut 2025

Tar, naprawdę chodzi Ci po głowie kolejna budowa?
Czwarty dom? Wow…

Pradę mówiąc w moim przypadku jest sporo powodów przemawiających przeciwko takiemu pomysłowi ale…czasami tez przebiega mi przez myśl „A może by tak?…”
TAR 12:22, 24 lut 2025

We wiatce smietnika ma juz ulozona kostke, 4 obrzeza ogrodzeniowe i siatke z furtka. Docelowo beda drewniane płotki lamelowe lub deski przykręcone do słupków i lekki daszek. Ty masz smietnik z palet i trzymasz smieci u siebie, to lepiej niz caly smietnik na drodze wyrypany a zwierzeta worki rozwalaja.

Tylko wspomnij jemu o tej fotopulapce, bedzie sie trzymal z dala od brzozy
TAR 12:26, 24 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
Tar, naprawdę chodzi Ci po głowie kolejna budowa?
Czwarty dom? Wow…

Pradę mówiąc w moim przypadku jest sporo powodów przemawiających przeciwko takiemu pomysłowi ale…czasami tez przebiega mi przez myśl „A może by tak?…”

Nie wiem. Chcialabym tu zostac ale widze, ze niektore sciezki ida w zla strone. W kwietniu pewnie cos sie wyklaruje.
Dzis za płotem do 5 rano imprezka. Pijana i upalona mlodziez draca japy i muza na fula.
Tak czy inaczej nie jestem przyspawana niczym do tego miejsca.