Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Gruszka_na_w... 19:28, 24 kwi 2025

Mam nadzieję, że plany się ziściły. Dzisiaj też wsłuchiwałam się w ptasie trele.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 19:32, 24 kwi 2025

TAR napisał(a)
To czerwone w podszycie to derenie kanadyjskie jeszcze w zimowych barwach podobnie jak tiarelle wherry'ego.

Tarciu, jak szybko rozrasta się dereń kanadyjski?
TAR 22:16, 24 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Tarciu, jak szybko rozrasta się dereń kanadyjski?

Dosc wolno, za wolno jak na moje potrzeby, moze miejsce im nie pasuje.
TAR 22:17, 24 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Cudownie w twoim lasku ❤️

Mam nadzieje, ze za chwile jak wszystko ruszy to bedzie cudownie, teraz troche jeszcze pusto
TAR 22:18, 24 kwi 2025

ewsyg napisał(a)

Ja robiłam w tamtym roku i się ukorzeniły. Jak będziesz chciał, to Ci pokażę u mnie jak to robiłam. Tutaj nie będę ci zaśmiecać wątku moimi fotkami. Piękną masz wiosnę

Chetnie zobacze, choc obejrzalam juz kilka filmikow na YT. Ale zawsze warto sie czegos nauczyc od kogos komu sie udalo.
TAR 22:19, 24 kwi 2025

Kasya napisał(a)
Ja tez robilam kiedys
Nie wszystkie odmiany sie pewnie latwo ukorzeniają
Robilam na wiosne z ucietych galezi

A jesienia tez moze sie udac? moje sadzoneczki sa tak małe ze nie ma z czego odciac na sadzonki
mrokasia 22:22, 24 kwi 2025

Kupiłaś magnolię czy na razie się zdecydowałaś???
TAR 22:35, 24 kwi 2025

Kupilam, wysyłka w poniedzialek
TAR 22:36, 24 kwi 2025

Dobra napisze: Alexandrina, Cameo, Rustika Rubra, Lennei i Manchu Fan na szczescie mam na nie miejsce ze nie wspomne o dwoch judaszkach
Zalozylam szlaban na siebie, jestem niereformowalna. Ale chce juz zaczac kacik "paleniskowy"
April 07:03, 25 kwi 2025

TAR napisał(a)
Tak to Rubrum. Moje siedzi w cieniu pod brzoza w mokrej glinie. Mozliwe ze zz pozmo obciete i stad inny kolor lisci. To czerwone w podszycie to derenie kanadyjskie jeszcze w zimowych barwach podobnie jak tiarelle wherry'ego. Czerwone rosna tez dwa male palmowe klonki i cyklameny. W weekend moge zrobic fotke pprzadna, z telefonu byle jakie sa.

mirkaka napisał(a)

Przepiękne ujęcie
Tar to jest Rubrum? właśnie takie mam, nie ma listków limonkowych jak u Aprila.
Co masz takiego czerwonego w podszycie na pierwszym zdjęciu?

Dziewczyny, moje Rubrum też już nie ma liści tylko limonkowych. Pojawiły się czerwone obwódki. Tylko młode listki były jasne. Trwało to dzień, dwa. Akurat ten moment udało mi się uchwycić. Wczoraj robiłam zdjęcia i już są "typowe" dla Rubrum