Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:12, 21 kwi 2025

Alija napisał(a)
Tarcia, piękna wiosna u Ciebie, mnóstwo ciekawych roślin. Magnolia Leonard i ułudka już dawno za mną chodzą,
tylko gdzie to zmieścić.
Pozdrawiam świątecznie.

No uludki to zmieszcza sie wszedzie. Chocby pod drzewkiem
A Leonard to nie wiem. Moj wlasnie przekwita.
TAR 10:13, 21 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Zdjęcia robisz naprawdę piękne

Dziekuje, ogrod i rosliny to wdzieczne obiekty
TAR 10:18, 21 kwi 2025

Magara napisał(a)
Te malutkie cudeńka to epimedia?
Wisienki bajkowe
A serduszka u Ciebie już taka zaangażowana???
Szok

Tak, te malenstwa to epimedia. Slodkie sa.
Serduszka tylko ta aurea i biala. Reszta za jakis tydzien.

Posadzilam w koncu skimmie i cyklameny. Dzis chce azalie i piwonie. Plus przesadzenie derenia pagodowego i jednego palmowego.
To jest moje swietowanie
Gruszka_na_w... 21:16, 21 kwi 2025

Ależ uczta zdjęciowa. Dzisiaj zauważyłam, że zakwitły mi epimedia. Tak jakoś niezwykle, bo zazwyczaj miały tylko jeden pęd kwiatowy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:40, 21 kwi 2025

TAR napisał(a)

Serduszka tylko ta aurea i biala. Reszta za jakis tydzien.

Serduszka u mnie dopiero z ziemi wyłazi
Roocika 07:58, 22 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Zdjęcia robisz naprawdę piękne

Chciałam to samo napisać
April 08:31, 22 kwi 2025

Aniu, cudne zdjęcia, nie dziwię się że tyle natrzaskałaś.
TAR 08:52, 22 kwi 2025

Dziewczyny, zbiorowo odpowiem. Dziekuje. Ogrod jest wdziecznym obiektem.
Teraz to dopiero bujnie, padało calą noc, byliny rosna w oczach. Taka dawka wody przyda sie w ogrodzie. Chociaz wczoraj 2 godziny z wezem ogrodowym podlewalam pod brzozami i nowo posadzony żywopłocik z choin. Ale to co spadło z nieba nie zaszkodzi.

Świeta upłynely naprawde bardzo przyjemnie, tym razem bez spotkan rodzinnych. Widzelismy sie w przelocie. Kazda rodzina chora siedziala u siebie w domu a ja korzystalam z pieknej pogody i rzeźbilam w ogrodzie. Wczoraj posadzilam 11 azalii japonskich, kilka piwoni, modrzewia, przesadziłam 2 derenie i znalazlam im nowe miejscowki, przesadzilam tez 3 klony palmowe, wsadzilam 4 skimmie, 2 inne przesadzilam, 2 miłorzęby znalazły swoje miejsce i jedna metasekwoja Garms tez znalazła miejscowke. Ubywa w oczach kartonow. Potrzebuje kilka dni by to opanowac. A w czwartek mezaty jeszcze zwiezie ostatnie rosliny od mamy. Troche tego jest.
To były najlepsze swieta od wielu lat. Niewiele do szczescia mi jest potrzebne jak widac

W piatek planuje spotkac sie z gosciem, ktory oszkli nam podcien, bedzie gdzie spedzac chlodniejsze wieczory albo i te cieplejsze za to bez komarów.

TAR 08:56, 22 kwi 2025

Przy okazji zapytam, co w tym roku bedzie pływac w Waszych misach jak nie ma pistii? Szukam czegos sensownego ale same malenstwa tylko dostepne.
Kordina 11:41, 22 kwi 2025

TAR napisał(a)
...Wczoraj posadzilam 11 azalii japonskich, kilka piwoni, modrzewia, przesadziłam 2 derenie i znalazlam im nowe miejscowki, przesadzilam tez 3 klony palmowe, wsadzilam 4 skimmie, 2 inne przesadzilam, 2 miłorzęby znalazły swoje miejsce i jedna metasekwoja Garms tez znalazła miejscowke. Ubywa w oczach kartonow....

O jeżu ogrodowy!! Gdzie rozdają tyle energii?? Proszę o cynk