Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:22, 23 kwi 2025

Ale zobacz jak pusto, u was juz busz a u mnie dopiero zielenic sie zaczyna. Za tydzien, dwa dopiero bedzie bujnie i zielono.
mrokasia 13:27, 23 kwi 2025

Ekhmmm, pokaż palcem gdzie pusto bo nie widzę. Chyba, że o trawnikowej ścieżce myślisz .
Judith 13:55, 23 kwi 2025

Tez poproszę o wskazanie palcem tej pustki . Przepięknie jest. A deszczu zazdroszczę .
Monia81 13:57, 23 kwi 2025

Deszczu też zazdraszczam pozytywnie, straszyli u nas burzami i deszczem i co? i nic...

Okulary ubrałam i pustki nie widzę
TAR 14:06, 23 kwi 2025

Oj, no wiecie. Chodzi mi o to, ze listeczki ledwo co widoczne i nie widac jeszcze sredniego pietra, bo ono jest ale jeszcze nie do konca zielone. A u was juz wszystko takie napasione, czesc konczy kwitnienie. U mnie wisnie jeszcze w pakach, podobnie jablonie. Kwitna dopiero narcyze, zaczeły tulipany i szafirki. Pierwszy z bukow dopiero liscie pokazal, reszta jeszcze w pąkach.
Na podobnym etapie co Kasia mam miłorzęby.

Deszczu byla potrzeba, choc jak kopalam to w dolkach mokra ziemia. Ale pod brzozami byla pustynia. Róze pusciły małe listeczki poza Burgundy Ice. Allevia i Mortimer Sackler tez ledwo co widac. A mialy dobrze zaprawiony dolek i dobrze podlany.

Moze po poludniu sie rozpogodzi chcialabym troche na zewnatrz posiedziec po pracy i sie ponapawac. Głownie spiewami ptakow, pozniej po tym deszczu żaby pojda w tany
Wafel 18:04, 23 kwi 2025

Cudownie w twoim lasku ❤️
mirkaka 18:03, 24 kwi 2025

TAR napisał(a)

Przepiękne ujęcie
Tar to jest Rubrum? właśnie takie mam, nie ma listków limonkowych jak u Aprila.
Co masz takiego czerwonego w podszycie na pierwszym zdjęciu?
TAR 18:44, 24 kwi 2025

Tak to Rubrum. Moje siedzi w cieniu pod brzoza w mokrej glinie. Mozliwe ze zz pozmo obciete i stad inny kolor lisci. To czerwone w podszycie to derenie kanadyjskie jeszcze w zimowych barwach podobnie jak tiarelle wherry'ego. Czerwone rosna tez dwa male palmowe klonki i cyklameny. W weekend moge zrobic fotke pprzadna, z telefonu byle jakie sa.
ewsyg 18:56, 24 kwi 2025

TAR napisał(a)
Wczoraj przyszły róże Cutie Pie. Matko jakie cudne krzaczuszki. W połaczeniu ze stipa i perovskimi beda prawdziwa ozdoba na rabacie. Gdyby nie byly takie kosztowne kupilabym jeszcze kilkadziesiat tych sadzoneczek.
Moze jakis specjalista forumowy od roz mi napisze jak samemu zrobic sadzonki z istniejacych krzaczkow.

Ja robiłam w tamtym roku i się ukorzeniły. Jak będziesz chciał, to Ci pokażę u mnie jak to robiłam. Tutaj nie będę ci zaśmiecać wątku moimi fotkami. Piękną masz wiosnę
Kasya 19:16, 24 kwi 2025

Ja tez robilam kiedys
Nie wszystkie odmiany sie pewnie latwo ukorzeniają
Robilam na wiosne z ucietych galezi