Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 14:21, 23 maj 2025

Polon napisał(a)
Tar, nie daje rady na bieżąco czytać, o pisaniu już nie wspominając, więc z lekkim poślizgiem, ale muszę zostawić ślad, że przepiękne rośliny znowu pokazujesz. Nie pamiętam, czy już to pisałam, ale dzięki Twoim zdjęciom zaczęłam widzieć detale roślin, kształt liścia, delikatne zmiany kolorów, unerwienie itd i zobaczyłam, że różne krzewy a nie tylko kwiaty mogą utworzyć cudny ogród.
Tylko tych przesadzanek Ci nie zazdroszczę, bo to się człowiek narobi , no chyba, że lubisz

Małgosiu, pisalas to, bo zapamietalam, jest to bardzo mile a detale sa wazne nie tylko wrazenie ogolne Przesadzanie to chyba druga natura ogrodnika, musi sie krecic

DariaB napisał(a)
Pooglądałam zdjęcia, trochę poczytałam, nie nadążam Piękne kukliki, też jestem fanką, cudne klony i tiarelki. Pliszki urocze Współczuję strat mrozowych.

hehe ja tez nie nadążam
TAR 14:24, 23 maj 2025

Wafel napisał(a)
TARcia pokazuj sukcesywnie kwitnące clematisy. Pewnie żurawki masz jakoś kolorami uporządkowane, bo u mnie też "choinka PRL" (wiem o co chodzi, pamiętam i też lubię Pomimo, że mam namieszane kolory to się jakoś zgrywa w całości z nasadzeniami.

Na wiekszosci rabat sa uporzadkowane kolorami poza ta jedna na zdjeciach se świerkiem. Te sadzilam pozna jesienia, bylo bardzo zimno wiec lecialam tam gdzie bylo miejsce, zostana uporzadkowane docelowo.
TAR 14:29, 23 maj 2025

Zakupilismy dzis deski do podcienia. We wtorek bedzie robione szklenie a potem zaraz męzaty kladzie dechy. Po zastanowieniu ostatecznie wzielismy deski zaimpregnowane cisnieniowo na kolor brązowy. Jest to sosna skandynawska. Mnie sie podoba. Cieszy tez, ze przekonałam meża, ze nie warto w naszym przypadku inwestowac w modrzewia, potem jeszcze go olejowac i znowu czekac az wyschna. Tu mam gotowe dechy juz zaimpregnowane i taniej. Od razu gotowe do ukladania. Ryfel mi nie przeszkadza bo i tak bede miec na nich dywan. Nie beda tez narazone na wilgoc.

Wafel 14:53, 23 maj 2025

Ja chyba coś przegapiłam... Deski rozumiem, że taras a co za szklenia?
TAR 15:02, 23 maj 2025

Bo ja mam dwa tarasy, jeden kostkowy na gruncie a drugi w podcieniu i podcien bedzie oszklony z dwoch stron, zrobie z niego pokoj letni jak mialam w poprzednim domu. Skrzydła szklane suwanki, moze byc otwarty w calosci.
Wafel 15:08, 23 maj 2025

Aaa, rozumiem Ciekawe rozwiązanie, czekam na relację z finału robót.
Polon 16:33, 23 maj 2025

He, he, to się powtarzam, SKS niestety

Dechy bardzo ładne, w ogóle nie wyglądają na wybór „ekonomiczny”, wręcz przeciwnie
LIDKA 20:51, 23 maj 2025

Tarcia u Ciebie tyle koloru faktur pięknych kompozycji i zestawień....

Wszystko piękne ale ta fota skradła me serce dzis

Miło będzie stąpać boso po deskach. Sosna jest przyjemna bardzo.

Aaa i ta tellima... Chyba ja mam ale myślałam ze to żurawka. Moje żurawki pochodzą z darów i przecen, wszystkie mam nn.
Konieczki 21:38, 23 maj 2025

Ale tu pięknie, cudne rabaty
TAR 21:51, 23 maj 2025

Lidziu, akurat jestem w trakcie obsadzania tej rabaty, żurawki uloze w innych konfiguracjach, pieknie rosna. Dostałam je od Tess, rewelacyjne. Sadzilam jesienia w zimnym i tak na oko. Troche musze zmienic uklad. Ale to potem, jak wszystko juz uloze.

Pewnie nie pamietasz, rok temu w tym miejscu rosły gaury, bardzo mnie denerwowały, bo urosły za wielkie, teraz jest ok z niskimi bylinami, świerk Acrocona i mało widoczny deren Copacabana.

Gosia, powtarzaj ile chcesz, to miod na moje uszy a raczej oczy

Asia, we wtorek planowane jest wykonanie oszklenia. A potem to juz tylko od lubego zalezy ile zajmie mu zrobienie tarasu. Poprzedni machnal w weekend ale teraz ma chory łokiec wiec pewnie rzezbienie chwile potrwa.