Iza, żartujesz, nie mam miejsca. Nie chcę "na kupie". Jeszcze mam buka, klona i jakieś derenie do umiejscowienia. Wegetują w doniczkach. To że go widzę w jakim miejscu, to nie znaczy że to miejsce tam dla niego jest
Moj to malutki ma 2 gałązki w siedmiu rzedach, jest szczepiony na 140 cm ale nie wierze w to, ze taki wielki urosnie. Wzielam go na otarcie łez po żeżartym Frankenie. Pokaze Ci jak bedziesz Gejsze, sa zupelnie inne niz te co juz kupilam. Maja inne galazki, nie takie kruche.
na pewno cos znajdziesz a Ty bys mnie tez odwiedzila w koncu Iza jak rośnie Frankensztajn? Moj juz duzy i tych przebarwionych lisci średnio duzo, tylko jak zaczyna
Jak szczepiony to będzie mniejszy. Fajniejszy niż Franken, więcej bieli ma. Ja mam dwa Frankeny, jeszcze małe, ale one właśnie tylko młode listki mają białe.
Ciekawa jestem Gejszy. Moja póki co ładnie rośnie, po początkowych kłopotach z niedoborami wody.
nie wiem co zeżarlo, kupilam w zeszlym roku sobie na targach takiego 80 cm, wsadzilam na dzialce, podlewalam, mial wszystko i zdechl, usechl calkiem. Teraz widze, ze asplenifolia (to samo źródlo) tez schnie. Ale ten mogl dostac fala przymrozkow i moze odbije.
Co do Frankena nie łudź sie do 5 metrow, ten moj pokazany kilka stron wczesniej ma juz chyba wiecej niz 5 i nadal rosnie. Tyle, ze one dosyc waskie sa jak na buki. Ale przyrastaja szybko. Teraz na targach kupilam Buka Luteovariegata, widzialas? Ciekawe jak sie zachowa.
Szukam brzozy Golden Treasure na średnie pietro i lipa troche. Nie ma. Musze zamowic z dostawa na przyszla wiosne.
A to rzeczony Lutek
To jak nie wydumasz, jakby co Silbera moge odkupic gdybyś miala problem z miejscem. Zapisalam sie z nim na powiadomienia ale rybka. Nie ma.