Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 12:25, 20 cze 2023

April napisał(a)
Mam to samo, przekopanie kawałka działki powoduje brak uszkodzeń ciała u pewnych osobników i zasypanie smutków w dołkach.
Pomaga choć nie zawsze daje efekt 100 procentowy.

ale w glowie porzadkuje mysli i mozna sie troche uspokoic ostatnio mam wrazenie, ze jestem ciagle sfrustrowana niemoznościa i bezsilnoscia.
TAR 12:30, 20 cze 2023

April napisał(a)
Jak dużo już zrobiłaś, trudno uwierzyć. Za dwa miesiące będzie gęsto. Wiem, bo u mnie nowe rabaty rosły jak dzikie na dobrociach. A ty też nie żałujesz.
Szkoda że tacy "dziwni" ludzie. Chyba nie mieli świadomości że to taką kasę kosztuje. Chyba że mieli kogoś znajomego co się przy tym "pożywił". Żal ogromny. Jak widać ogrodowych zapaleńców nie jest jednak tak wiele jakby się mogło wydawać po tłumach w centrach ogrodniczych.
Musisz chyba grubą kreską to jednak oddzielić i cieszyć się nowym miejscem, bez żalu na to co było, szkoda zdrowia.

szkoda ale i tak nic z tym nie moglam zrobic. to co wzielam to wzielam, zrobilo mi to caly szkielet ogrodu, bo wszystkie posadzone drzewa sa wlasnie ze starego ogrodu (no z malymi wyjatkami typu judaszowce, buk Swann, Purple Fountain i Asplenifolie) Tu ogromna moja wdziecznosc dla meza, natyral sie chlopak ale przyznal, ze warto bylo.
Mam nadzieje, ze to szybko przyrosnie, bo na razie efekt jest jak widac taki sobie

UrsaMaior napisał(a)
To niefajnie:/ Ludzie są dziwni...

bardzo, troche mnie zaskoczyli, bo sprawiali inne wrazenie. no ale...
Wiolka5_7 13:02, 20 cze 2023

Jeju tempo macie ekspresowe! Brawo Wy! Widzę, że ogród obsadzisz już w tym sezonie ,super!
TAR 13:18, 20 cze 2023

Raczej nie sądze, caly front przede mną i tyły. Na razie robie okolice przy tarasie, by bylo na czym wzrok zawiesic. Czeka mnie przerzedzenie tej kępy brzoz widocznej na zdjeciu, tam zwyczajnie jest za gęsto i do tego siewki topoli sie plątają. Czekam na dziewczyny zeby pomogły ocenic, ktore wyciac, a ktore zostawic. Bo ze 3 szt chce zostawic, wiecej byloby szaleństwem.

tak patrze na fotach, ze trawa bosko wyglada po deszczu
Makao 14:21, 20 cze 2023

TAR napisał(a)

Aniu, to byly rosliny zamawiane zima i dostalam je w kwietniu wiec wez pod uwage ze to co przyszlo bylo jeszcze mniejsze, cud, ze wyroslo w ogole.

O kurcze. To już przesada. Szkółki bardzo się zcwaniły.
sylwia_slomc... 16:14, 20 cze 2023

TAR napisał(a)

Wczoraj widzialam jak mrowki pastwily sie nad pomrowem, jesli jakies widze zbieram i zanosze w mrowisko wczesniej nyziu nyziu zeby sie nie rozlazly. A w hostach i kuklikach mam nadgryzione liscie i nie jest to wina slimakow. A Karolka szczeniorka - boszsz co za dziwak nam sie trafil, żre mrowki, podgryza liscie, kradnie truskawki, wylizuje trzmiele na kwiatach - strach sie bac o niego

Czepiasz się Karolka, a to zwyczajnie pies ogrodnik, uprawia ogród po swojemu
Gosialuk 17:34, 20 cze 2023

Też mam zakupy z A i sadzonki mikrusie. Teraz zbieram kasę i zamierzam stacjonarnie kupować. Przynajmniej przez lato. Bo w zimie to wiadomo...
Roślin szkoda, ale może poszły w jakieś chętne ręce.
Twoje rabatki coraz gęściejsze.
Kokesz 20:03, 20 cze 2023

Makao napisał(a)
No właśnie taki jest minus kompostotnika w słońcu ale wydaje mi się że w cieniu nie ma szans na rozgrzanie się a bez tego grzyby się nie wytrują. Chyba lepiej polewać wodą choć skąd ją brać bo absolutnie nie z wodociągów miejskich. Chlor wybija bakterie które powodują rozkład. Przydałaby się studnia głębinowa. No i decyzja dość trudna.

Skuteczność muggi może zależy od tego który wybierzemy. Ja wzięłam ten na komary afrykańskie

Ja mam w cieniu, podlewam wodą z wodociągu bo innej nie mam. I regularnie gnojówkami z chwastów.
Jakoś bakterie mi nie wyginęły
Mam drewniane skrzynie, które przykrywam, żeby trzymały ciepło.

TAR 21:05, 20 cze 2023

Sylwia, Karolek wszystko robi po swojemu.Ale to przekochany psiaczek

Gosia stacjonarnie jedynie ladne drzewa, byliny staly sie modne. A jak modne to i kosztowne

Renia wszystkie uwagi na temat kompostownikow notuje. Tam gdzie zaplanowalam swoje jest i slonca i cienia troche. Kiedys zrobie
TAR 21:10, 20 cze 2023

A slyszeliscie o jakichs super dzdzownicach do kompostownika. Noe wiem gdzie sie takie kupuje. Ponoc maja dobry przerob. W jednym ogrodzie u Mai pamietam.