Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:05, 22 mar 2026

Ula, Lucus na poczatku mial kitka, nie lubil tego, za bardzo naciaga to skore na glowie. Wole krotkie fryzurki wygodnie dla mnie i dla pieskow.
Umiem ciac maltany, Kastorka i Wicia Pierwszego ogarnialam przez kilka lat sama. Mam wlasciwy sprzet profesjonalny, mozna sie przelamac. Moze twoj groomer ci pokaze jak to robic.

Aga ja mysle, ze one za plytko są posadzone i dlatego tak zaawansowane. To nic. I tak beda docelowo w innym miejscu, teraz maja piach.
Basieksp 22:26, 22 mar 2026

Aj, tam, jak taki mały słodziak może broić ? Fajne te Wasze białaski, cała ekipa
Przebiśniegi pięknie wyglądają w takich dużych kępach Niby takie niepozorne a jak wyczekiwane, każdej wiosny
Monia81 07:25, 23 mar 2026

Ania ta Twoją białaśna ekipa przesłodka wiosna pcha się na całego do ogrodów
TAR 09:06, 23 mar 2026

Basiu, Moniu biale zawsze show skradna, dlatego je tak rzadko pokazuje
Ewa777 11:31, 23 mar 2026

Dużo masz już kwitnących cebulowych. Dobrze u Ciebie się mają, szybko przyrastają w duże kępy. Świetnie to wygląda
Białaski kradną show
Nie wiem, czy widziałam u Ciebie to miejsce na ognisko. Bardzo fajnie Wam wyszło.
mrokasia 11:41, 23 mar 2026

Super masz to miejsce na ognicho . Białasy to wiadomo, można dostać cukrzycy od samego patrzenia.
Fajne masz te poletka przebiśniegów, zazdro!
Ewa777 13:20, 23 mar 2026

Aniu, gdzieś na innym wątku pisałaś, że padł Ci ciemiernik. Jak będziesz chciała, to u mnie jest mnóstwo siewek. Mogę Ci dać.
TAR 14:35, 23 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Dużo masz już kwitnących cebulowych. Dobrze u Ciebie się mają, szybko przyrastają w duże kępy. Świetnie to wygląda
Białaski kradną show
Nie wiem, czy widziałam u Ciebie to miejsce na ognisko. Bardzo fajnie Wam wyszło.

Ewo, chyba nie widzialas. Robilismy je we wrzesniu. Bardzo sie sprawdza. Tylko musze jeszcze teren wokol jakos "oddziczyc" Choc z nasadzeniam tam moze byc słabo. Spadaja tam tony lisci debowych. Porzadkowanie tego po zimie moze sie okazac wyzwaniem. Przemysle jeszcze. Wtedy tez robilam skrzynie na warzywa, planowane byly trzy, zrobilam pięć a przydalyby sie jeszcze ze dwie

O ciemiernikach bede pamietac. Na razie nie wiem gdzie by je posadzic. Robie lekkie przemeblowanie na rabatach wiec na pewno sie odezwe we wlasciwym czasie Pieknie teraz u wszystkich kwitna. A wiekszosc cebulowych to wzielam od Mamy kiedy siostra przejela dzialke w zeszlym roku i likwidowala wszelkie nasadzenia. Udalo mi sie troche dobroci zabrac.

mrokasia napisał(a)
Super masz to miejsce na ognicho . Białasy to wiadomo, można dostać cukrzycy od samego patrzenia.
Fajne masz te poletka przebiśniegów, zazdro!

Dzieki Kasiu, te przebisniegi są ze starego zrujnowanego ogrodu, gdzie lokalni pijaczkowie zrobili sobie mete. Wlascicielka dzialki jest starsza Pani, ktorej zapytalam czy moge te przebisniegi zabrac i posadzic u siebie, bo mi strasznie zal jak te pijusy depcza i niszcza. I wiesz Pani mi pozwolila ukopac i cieszyla sie, ze ktos je chce. Wykopalam ile sie dalo i dzis zdobia moj ogrod, nie poszły na zmarnowanie, co mnie bardzo cieszy.
Budowa paleniska okazala sie strzalem w 10-tke, czesto korzystamy.
TAR 12:40, 24 mar 2026

Dziewczyny, po prośbie. Czy ma ktoras z Was konwalnika i by sie podzielila paroma sadzonkami? Wiem, ze szybko przyrasta a niektorzy wywalaja. Chcetnie przyjme.
Magara 21:51, 24 mar 2026

Szkoda, że nie napisałaś parę dni temu. Wywaliłam całkiem sporo ostatnio Zajrzę jutro do kompostownika i dam znać. Nie wykluczam, że to wszystko tam żyje, tym bardziej, że kompost podlewałam akurat z uwagi na suszę.