Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 16:32, 14 kwi 2026

Eupraksja napisał(a)

To ja zapytam o klony Ale nie o ilość, tylko czy możesz polecić jakiegoś mało wymagającego na początek przygody z nimi w leśnych warunkach?

Ja zawsze jestem zwolenniczka klona gatunkowego czyli czysty palmowy, dosc latwo prowadzilo mi sie zawsze Orange Dream, Katsure i Osakazuki.
Atropurpureum padaly mi zawsze wszystkie.
Pancernym tez okazal sie Tsukasa, Koto No Ito i Jerre Schwartz choc czytalam o tym ostatnim, ze sa kaprysne. Ja swoj nie dosc, ze wykopalam z poprzedniego ogrodu, przezimowalam 2 sezony w przechowalniku, to na koniec posadzilam w suchym pod sosnami. Szaleje. Chyba nie jestem obiektywna co do klonow.
TAR 16:34, 14 kwi 2026

Miskantowo napisał(a)

Jeżeli chcesz różę, którą będzie widać to wsadź sobie gdzieś przy płocie Bobbie James.
To jest potwór.
Moja w tym roku będzie miała 3 lata.
Jest ogromna!
Pędy po 4 metry, w każdą stronę.

Wiola niekoniecznie dam szanse tym co juz rosna. Wiecej roz nie planuje. Mam ok. 30 do posadzenia. A poza tym juz nie te lata by bawic sie z duzymi krzaczorami, nie dalabym sama rady jej ogarniac.
Roze u mnie maja byc wypelnieniem nasadzen, niekoniecznie gwiazdami rabat.
Miskantowo 16:35, 14 kwi 2026

TAR napisał(a)

Wiola niekoniecznie dam szanse tym co juz rosna. Wiecej roz nie planuje. Mam ok. 30 do posadzenia. A poza tym juz nie te lata by bawic sie z duzymi krzaczorami, nie dalabym sama rady jej ogarniac.
Roze u mnie maja byc wypelnieniem nasadzen, niekoniecznie gwiazdami rabat.

Chyba nie myślisz, że ją w ogóle tykam?
To potwór. Musi sobie dobrze radzić i tyle.
Obcinam tylko to, co mi przeszkadza.