Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mirkaka 20:32, 18 maj 2026

Przepięknie w tym Twoim lesie, podszyt masz niesamowity, te przerastające się rośliny, jak w naturze Zdjęcia robisz cudne Szczególnie zbliżenia Jak to robisz że zdjęcia nie tracą na jakości po wstawieniu na forum? Moje po wstawieniu od razu tracą ostrość
Mój hibiskus dopiero rusza, budleja przemarzła, odbija od dołu, ale ona szybko rośnie Tylko muszę wyciąć wszystkie suche gałęzie
TAR 21:40, 18 maj 2026

Mirko, dziekuje. Wydaje sie, ze nie traca ale traca duzo na jakosci. Widze co jest na monitorze a co pozniej wrzucone na forum. Wiesz, ja chcialam miec malo pielenia, tam gdzie sie da sadze rosliny zadarniajace i to one robia cala robote. Na razie gesiej jest na 3 rabatach, reszta powolutku tez z czasem zarosnie. Jedynie tojesci rozeslanej nie chce juz wprowadzac do ogrodu. Moze jedynie wsadze 1 donicze do oczka, bardzo ladnie wyglada a i żaby maja wygodniej.
Bo oczko ma juz swoich amatorow. Zaba, ktora urzedowala na tej rabacie zajela tez oczko, na razie wstawilam jej kilka patykow, by latwiej wyjsc jej bylo. Ale wcale sie nie boi siedzi na plyciznie oparta o rancik, jak stara plotkara w oknie

Przedstawiam Aurelke

i Karaluszek leniuszek

GingerO 06:19, 19 maj 2026

Witaj Aurelko cudnej urody!
mirkaka 07:06, 19 maj 2026

No ale ja nie widziałam oczka w całości, coś przegapiłam??
Fajna Aurelka, a szczególnie jej imię Karaluszek oczywiście też śliczny
Masz chyba wilgoć w podszycie, bo wszystko ładnie rośnie, ja w swojej namiastce lasku mam straszną suszę, niezależnie od deszczu, moje drzewa wypiją wszystko, nasadziłam bodziszka korzeniastego, i teraz trochę żałuję bo strasznie się sieje, posadziłam rudbekie ale one więdną w upały, nawet runianka czasami nie daje rady, muszę podlewać. Ja to bym chciała mieć tam zupełny luz, ale te siejące się rośliny mnie wkurzają, nie potrafię wyluzować?
TAR 08:44, 19 maj 2026

Na jakies 7-10 metrow wokol domu mam grunt dobrze trzymajacy wode. Czasem az za dobrze. Ciezko to rozluznic. Potem suchosc i kamien. Nawet mi tam nie chce sie nic robic. Podszyt tylko igly sosnowe i samosiejki.
Apropo samosiejek wytypowalam 2 graby do przesadzenia. Nie bede specjalnie kupowac.
LIDKA 22:38, 19 maj 2026

Tarcia cofnęłam się trochę bo parę dni nie zaglądałam. Cudny klimat przez te wszystkie rarytaski co stale sadzisz. Zdjęcia piękne bardzo.

Zima tegoroczna bardzo ogrodom dokuczyła.
U mnie pomarzly grujeczniki .Judaszek . Lawendy oberwały. Młode Gaury co sama ukorzeniłam też Kaput. A wczoraj wykopałam swoją nastarszą hortensje bo nic nie wypuściła. Róże wyglądały dobrze i skosiły je wiosenne przymrozki . Tu też będą straty .
Nic na to nie poradzimy . Więc działamy i sadzimy nowe.
tulucy 23:15, 19 maj 2026

Byłam przecież i widziałam, a nie poznaję. Działasz.

TAR napisał(a)

Co to za jedna??
April 12:51, 20 maj 2026

Szybko masz oczko zasiedlone. Obok wielkie bajoro a ona wybrała kawalerkę
mrokasia 14:46, 20 maj 2026

April napisał(a)
Szybko masz oczko zasiedlone. Obok wielkie bajoro a ona wybrała kawalerkę

Otoczenie ładniejsze a i sprzątanie w gratisie .
Agatorek 15:16, 20 maj 2026

Tarcia, po Twoich fotkach to człowiek może mieć tylko kompleksy
Cudnie i przepięknie ❤️

I pani żabka też urocza
Hmmm. Chyba że to pan żaba. Albo zaklęty książę (weź go przypilnuj, mam nadzieję, że niedługo będę mogła się u Ciebie pojawić).