Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 11:27, 06 lip 2023

Pod Tricolorem masz trzy IH. U mnie jeden i to po cięciu, zajmuje taką przestrzeń Może od razu przenieś póki małe Potem czasowo nie wyrobisz żeby wszystko ciąć. A ciąć będziesz i to mocno, bo masz gęsto nasadzone
April 11:29, 06 lip 2023

TAR napisał(a)

misa, chyba jednak na razie tu zostanie, nie mam jednak pomyslu na jej obsadzenie wiec jak ktos bylby chcetny sie zaangazowac w pomoc zrobie fotke z bliska

Czytam, czytam, jakby ktoś chętny - no już myślałam że odsprzedajesz

W pobliżu ławki, żeby patrzeć na misę....
TAR 11:44, 06 lip 2023

Razem z bylinami pojawily sie rowniez pozyteczne owady jak biedronki, pszczoly i motyle, dalismy tez im szanse zostawiajac chwasty kwietne: maki, rumian, mlecze. Niestety osy zrobily sobie pod dachowka gniazdo ichoc sa bardzo pozyteczne musimy sie ich pozbyc, bo nie mozna otworzyc wlazu dachowego, byloby za duze ryzyko agresji i zalozenie kolejnych gniazd na strychu a tego nie chcemy. Mam duzo mszyc i niestety mączlikow to i osy przylecialy

korzystajac z pomyslu Aprilowego z kamieniami misy nie beda staly na kostce a postawie je na łupku (jak w koncu dojade do skladu i zakupie)

TAR 11:46, 06 lip 2023

TAR 11:48, 06 lip 2023

TAR 11:50, 06 lip 2023

TAR 11:51, 06 lip 2023

April napisał(a)
Pod Tricolorem masz trzy IH. U mnie jeden i to po cięciu, zajmuje taką przestrzeń Może od razu przenieś póki małe Potem czasowo nie wyrobisz żeby wszystko ciąć. A ciąć będziesz i to mocno, bo masz gęsto nasadzone

moze ten srodkowy odsadze kawalek dalej? naprawde one tak szybko rosna? tam jest ciezka ziemia dla roslin
TAR 11:52, 06 lip 2023

April napisał(a)

Czytam, czytam, jakby ktoś chętny - no już myślałam że odsprzedajesz

W pobliżu ławki, żeby patrzeć na misę....
no co Ty, prezentow sie nie odsprzedaje i nie oddaje za dlugo na nia chorowalam a teraz jak mam to nie wiem co zrobic. To chyba wiąże się z czasem, bo go nie mam i nie wiem w co rece wlozyc. Mialam wielkie plany na sobote i niedziele i wlasnie luby zadzwonil i sie skichały
PrawieBory 11:56, 06 lip 2023

U la la....Pani szaleje Jak skończysz sadzić to wpadaj do mnie, mam roboty po kokardę.
Co do IH przychylam się do uwagi April. One naprawdę rosną spore. Jak Ci to wszystko urośnie to będzie prawdziwy busz
ps. Wymyziaj ode mnie białaski
April 12:03, 06 lip 2023

TAR napisał(a)

moze ten srodkowy odsadze kawalek dalej? naprawde one tak szybko rosna? tam jest ciezka ziemia dla roslin

A za bukiem ten środkowy? żeby buk był utopiony w IH? Nie wiem czy się da bo na zdjęciu nie widać. A znając ciebie, może tam też już nie być miejsca...
Po dwóch sezonach cięłam o połowę. Też byłam w szoku.