Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Makao 13:11, 13 lip 2023

April napisał(a)

Kiedy jedziesz do Szmita? Bo ja planuję w tą sobotę

W tą sobotę jeszcze nie będzie judaszowców więc nie jadę. Pojadę za tydzień lub dwa. Na tą sobotę planowałam wyjazd do Zielonych Progów.
April 14:03, 13 lip 2023

Ania, to dzwoniłaś w sprawie judaszków? A jakie odmiany będą? To może jednak też poczekam.
Makao 14:15, 13 lip 2023

April napisał(a)
Ania, to dzwoniłaś w sprawie judaszków? A jakie odmiany będą? To może jednak też poczekam.

Wszystkie jakie mają w ofercie ale za minimum tydzień.
TAR 15:38, 13 lip 2023

od lewej Eternal, Ruby i Golden kazdy piekny i kazdy ma to cos

lubie judaszowce na rowni z klonami
TAR 15:42, 13 lip 2023

Kasya napisał(a)
Czy jest jeszcze jakaś odmiana której nie masz ?
Dla mnie juz niestety za późno na judaszki
A kolumnowych chyba nie ma ?

na kilku jeszcze nie mam i chyba juz nie bede miec chociaz na tego to sie nastawiam, żaluje ze go na targach nie wzielam ale wtedy pod krecha bylam

zobaczymy ile przeżyje
TAR 15:47, 13 lip 2023

Makao napisał(a)

Kurna to Risinga Ci przypadła. W mordę jeża no. A na niego się nastawiałam.
Tło jasne w otoczeniu zieleni innych roślin. Te Goldy mi pasują np. Hearts of Gold i te zielone odmiany. Ewentualnie Eternal Flame ale nie ma info co do jego wysokości bo to nowość. W obojętnie którą miejscówkę bym posadziła to będzie dużo słońca.

Planowałam posadzić przy tarasie żeby mieć romantyczny cień z liści. Wczoraj stwierdziłam że jeśli drzewo będzie niższe niż 4m to dooopa z cienia i że musiałabym wsadzić je w donicę przytarasową. Rosną tam tuje jakieś żółte to bym wywaliła ale czy taki judaszowiec nie rozsadzi mi donicy? Tego to nikt nie wie. Zapytam Szmitów jak do nich pojadę po judaszowca

Chcesz Judaszowca w donice wsadzic? Nie robilabym tego, ma jeszcze mniej szans na przezycie niz posadzony do gruntu. swojego Foresta mialam w przechowalniku w donicy ale wkopanej do gruntu. one maja spore bryly korzeniowe i dosc płytko, w donicy sie udusi lub przemarznie nawet jak bedzie zaizolowana.
W donicy to przezyje wisnia, sliwa jakies inne ozdobne.
TAR 15:50, 13 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Ależ Ci zazdroszczę tej mokrości! U nas popadało może z pół godziny .

Ty to niezła kolekcjonerka jesteś .

no jestem, to jest jak choroba powinnam sie znowu stad wypisac na jakis czas
o deszczu juz nic nie pisze, bo mnie zlinczujecie ale zrobilam podglad na dzialke i raczej dzis znowu nie bede mogla sadzic
TAR 15:54, 13 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie nalało u nas dziś alerty znowu się boję, że zniszczy wszystko, jak wariatka co dzień fotki robię żeby choć tak zatrzymać to co już jest.

3-maj sie a ja 3-mam kciuki by Was nie zalalo
TAR 15:59, 13 lip 2023

April napisał(a)

Kiedy jedziesz do Szmita? Bo ja planuję w tą sobotę

jesooo jakbym ja miala takiego Szmita pod reką i ZP to pewnie tirem bym musiala wyjechac a karta kredytowa przez rok splacana D: moze to i dobrze

Za to zamierzam tym razem do Franka porzadnie pokrecic sie po ogrodnictwie, zazwyczaj tam zajezdzamy na chwile po kajakach zmeczeni, głodni i przegrzani. A tam jak na patelni Jeszcze nigdy nic tam nie kupilam bo zawsze gorąc i mi sie nie chcialo łazic

I odkryłam w poblizu nowa szkolke ukryta pomiedzy krzaczorami z niepozornym wjazdem. Nie maja tam super hiper rarytasow ale te podstawowe odmiany roślin mozna kupic w fajnych cenach. Zasadzam sie tam na ciski i jodly. Moze za tydzien podjade w ciagu dnia. Maja tylko do 17-tej i w weekendy nie pracuja.
Makao 17:15, 13 lip 2023

TAR napisał(a)
od lewej Eternal, Ruby i Golden kazdy piekny i kazdy ma to cos

lubie judaszowce na rowni z klonami

Śliczne, dwie płaczące