Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 18:17, 02 lip 2023

ale nie patrzac na pogode wylazlam z gawry i obsadzilam wyspe od strony oczka, poszly wszystkie rosliny od dziewczyn, dodalam orszeline, sadzca, musze dokupic zawilce jesienne, wiązówke i rodgersje. Orszeliny i sadzce beda tam mialy jak pączki w masle. mokro tak ze lopate zasysalo
Gruszka_na_w... 21:48, 02 lip 2023

Jak nic, dopadł Cię "syndrom przymusu zjedzenia całej tabliczki czekolady". Ponoć objawia się tym, że człowiek skubnąwszy jedną kosteczkę, nie zazna spokoju, dopóki nie zje całej.

Tarciu, póki nie obsadzisz wszystkich rabat, spokój nie będzie Ci pisany.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 23:13, 02 lip 2023

Z tą czekoladą tak to jest to prawda i zawsze znika cała
Patrycja_KG_Lu 08:02, 03 lip 2023

Ostatnio producenci czekolad o nas bardziej dbają, bo wiedzą o problemie niepowstrzymanie się od zjedzenia całej czekolady. Cena za tabliczkę pozostała taka sama, a gramatura się zmniejszyła. Zauważyłam to jak robiłam tort. W przepisie było x gram, szybko obliczyłam ile kupić sztuk, kupiłam z danej firmy, a w domu podczas robienia i odważania składników okazało się, że brakuje. Musiałam pojechać jeszcze raz do sklepu i dokupić czekolad.
Anda 08:07, 03 lip 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ostatnio producenci czekolad o nas bardziej dbają, bo wiedzą o problemie niepowstrzymanie się od zjedzenia całej czekolady. Cena za tabliczkę pozostała taka sama, a gramatura się zmniejszyła. Zauważyłam to jak robiłam tort. W przepisie było x gram, szybko obliczyłam ile kupić sztuk, kupiłam z danej firmy, a w domu podczas robienia i odważania składników okazało się, że brakuje. Musiałam pojechać jeszcze raz do sklepu i dokupić czekolad.

masz bardzo pozytywne nastawienie - dbają
Ja bardziej pesymistyczna jestem i myślę, że nas robią w bambuko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 08:57, 03 lip 2023

Anda napisał(a)

masz bardzo pozytywne nastawienie - dbają
Ja bardziej pesymistyczna jestem i myślę, że nas robią w bambuko

Oj tam w bambuko od razu "dbają", cukier niezdrowy jest
Anda 09:05, 03 lip 2023

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 09:31, 03 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak nic, dopadł Cię "syndrom przymusu zjedzenia całej tabliczki czekolady". Ponoć objawia się tym, że człowiek skubnąwszy jedną kosteczkę, nie zazna spokoju, dopóki nie zje całej.

Tarciu, póki nie obsadzisz wszystkich rabat, spokój nie będzie Ci pisany.

W sumie to zostalo mi juz niewiele doniczek do wsadzenia, 2 dni i zalatwione. Planuje wszystko co moge pokonczyc do 15 lipca, potem odpoczywam i robie plany na przyszlosc.
Znalazlam wczoraj 3 doniczki trojesci krwistej i juz widze, ze na szybko zle je posadzilam, akurat nadadza sie na rabate wczoraj obsadzana, przesadze tez tam 3 rodgersje i rutewki, bo zle im dalam miejscowke. I w zasadzie jakies potem drobiazgi dosadze na uzupelnienie.

Do zrobienia zostala mi w tym sezonie rabata pomiedzy sypialniami i rabata przy oknie łazienkowym. Mam na nie rosliny. I wiecej nie tykam. Ale to malutkie rabatki w kilka godzin sie z nimi uporam.

Patrycja, Anda, Basiek
zamiast czekolady wole cukierki z nadzieniem owocowym to jest to, reka sama leci
Chociaz nie pogardze od czasu do czasu czekolada kawowo smietankowa lub pomaranczowa. Za to uwielbiam ciasto czekoladowe z pobliskiej piekarni, fakt mozna sie uzależnic
mrokasia 11:16, 03 lip 2023

Serio masz zamiar nie sadzić po 15 lipca??? Nie wierzę...

A czekolada jest sprzedawana w JEDNYM kawałku. Te kosteczki są tłoczone tylko po to by było łatwiej ten JEDEN kawałek połamać i zjeść .
Anda 12:30, 03 lip 2023

mrokasia napisał(a)

A czekolada jest sprzedawana w JEDNYM kawałku. Te kosteczki są tłoczone tylko po to by było łatwiej ten JEDEN kawałek połamać i zjeść .

O to to Ja też zawsze tylko jeden kawałek jadam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies