Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 14:08, 04 lip 2023

https://pl.pinterest.com/pin/46724914874949706/
https://pl.pinterest.com/pin/95349717104387755/

A może tak gdzieś zrób
TAR 15:14, 04 lip 2023

Mozesz przyjechac w sumie z miska planujemy latac w weekend jak mi troche plecy odpuszcza. Pomysl z kamieniami dobry, bo moge na kablach postawic i kamieniami je zakryc. Kable sa niepodlaczone i zabezpieczone. Ale mam jeszcze inny pomysl, tylko teraz tam ziemia zalega, mise na tymczas gdzies ustawie a wiosna docelowo. Te suche misy jednak beda musialy wyleciec w inne miejsce. Brakuje mi drugiej misy ta metrowa jest za mała.

Horta posadzona pod rynna przy łazience z oknem ale nie wroze jej tam dlugiego pobytu, raczej ja wpasuje na łezke, tam jest wiecej wilgoci i cienia. Ten Obelisk od poczatku mi grymasil, w starym ogrodzie to samo, zasychal z liscmi czerwiec / lipiec a w sierpniu mial nowe, na reszcie bukow tez zdobniczka sie panoszy i nic sie z niminie dzieje. a i tak planuje oprysk zrobic systemicznym, to jedyne co na nie dziala.

Pod oknem lazienkowym chce zrobic rabate "biala" z dodatkiem jakiegos koloru. Bedzie deren Summer Fun, jest klon Flamingo ten dołem szczepiony, biala choina, dodam iryskow tych drobnych niebieskich co Dorii przywiozla, jakas hortensje i trawy. No i potem czyms musze to powypelniac na ciasno Moze sadzca dorzuce, zeby sie powatrzalo. A wiosna bedzie tam plozyc ułudka i barwinek
TAR 15:18, 04 lip 2023

Basieksp napisał(a)
Magara, bo trzeba trochę uważać jak się zakupy robi i nie rozsypywać mąki ale tak na poważnie muszę
tak z ciekawości sobie to sprawdzić, bo o ile czekoladę rzadko jadam, to chleb pieczemy

Czekolade rzadko jadam, a make jeszcze rzadziej. Uzywam tylko do obtaczania ryby i wątróbki i czasem jak fondantki male pieke. Kilogram starcza spokojnie na 2 lata. Na tyle samo styka mi cukru takiego cdziennego uzywania. Nie mowie tu o zaprawach i przetworach jak od czasu do czasu robie. Niestety te zmniejszone kostki masla mnie wkurzaja z 250 zeszli na 200 a teraz to juz nawet na 180. Irytujące.
Agatorek 18:30, 04 lip 2023

mrokasia napisał(a)

A czekolada jest sprzedawana w JEDNYM kawałku. Te kosteczki są tłoczone tylko po to by było łatwiej ten JEDEN kawałek połamać i zjeść .

Chyba to sobie wydrukuję, oprawię i powieszę na ścianie
Helen 22:21, 04 lip 2023

Tarcia, jakby co, to też dysponuję nadmiarami humello i drugiego czyśćca różowego, tylko nie wiem kiedy się dzieli
TAR 11:00, 06 lip 2023

Helen wielkie dzieki napisalam privka.
TAR 11:05, 06 lip 2023

i kilka mgnien porannych po deszczu, ogrod po 2 dniach upalow i silnych wysuszajacych wiatrow jakby powera dostal, lubie to bardzo

czyśćce i rozchodniki od Madzi, jakby nie zauważyły przenosin, pieknie zaczynaja puchnac a byly takie zdechlaki ze balam sie czy przezyja a jednak

a tego widocznego na 1 planie zdechlaka Asplenifolia wymieniam na Prunus Okame, Asplenifolie dam do lekarza, jak odbije bedzie dobrze jak nie to trudno, nie bede sie szarpac, nie to nie

TAR 11:09, 06 lip 2023

czesc polnocna, po glowie chodzi niecny plan by jednak z czasem zamiast tej bezsensownej trawy obsadzic jakimis niewymagajacymi krzewami

naszykowane do dzisiejszego sadzenia, bialasy w amoku poprzewracaly doniczki, czy one zawsze musza ganiac po rabatach ???

TAR 11:18, 06 lip 2023

sobotnio-niedzielna praca, jak dostane reszte roslin to moze w weekend skoncze

misa, chyba jednak na razie tu zostanie, nie mam jednak pomyslu na jej obsadzenie wiec jak ktos bylby chcetny sie zaangazowac w pomoc zrobie fotke z bliska

w tle hustawka z pajeczynką z liny żeglarskiej, sprawdza sie kolejny rok

wymieniony Rohan Obelisk na buk Tricolor - moim zdaniem korzystniej ten parasol wyglada niż kolumna, w towarzystwie dereni IH, hortensji debolistnej derenia Summer Gold i obiedek. Dorzucilam tez tam parzydlo ale nie wiem czy przezyje

pieknie świecący Carnival nisko szczepiony tak jak lubie

na nieporzadki nie zwracamy uwagi, ogrod jest w trakcie wiec wszedzie stoja doniczki, wiaderka, walaja sie resztki wycinanej wlokniny, posprzata sie po sadzeniu
TAR 11:22, 06 lip 2023

Romantica albo Violet Pink (nie pamietam) ale bardzo ladnie czepia sie ogonkami brzozy, zostawiam w tym miejscu