Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 09:42, 13 lip 2023

Judaszki są cudne
Wczoraj oprócz tego klona co to go ledwo włożyłam do auta, to jeszcze oglądałam właśnie Forest Pansy. Tylko nie wiem gdzie by go posadzić. Cena też dobra bo 140 za krzaczor do pasa, ładnie na boki rozrośnięty.
No i nie wiem...
TAR 10:00, 13 lip 2023

bardzo dobra cena, zobacz jak moj teraz wyglada, facet sie rozrosl w miesiac

tez nie jest wysoki ale ma ładny pokroj, placilam podobnie za niego rok temu

a to Merlot, takie chuchro kupilam i tez rosnie

a to moj Golden co to dojedzie 12 sierpnia

pieknie bedzie sie prezentowal przy misce mam nadzieje
Makao 10:29, 13 lip 2023

Łał, ten Golden śliczny. Mówisz że słońce go przypadła? To już nie mogę go mieć bo ja w słoneczną miejscówkę go potrzebuję.

Dzięki za fotki judaszowców. Wszystkie śliczne. Listki jak serduszka.
TAR 10:30, 13 lip 2023

Makao napisał(a)
Łał, ten Golden śliczny. Mówisz że słońce go przypadła? To już nie mogę go mieć bo ja w słoneczną miejscówkę go potrzebuję.

Dzięki za fotki judaszowców. Wszystkie śliczne. Listki jak serduszka.

Nie wiem czy przypala, pisałam o Rising Sun a na jakim tle chcesz tego judaszowca, na jasnym czerwony bedzie sie ładniej prezentowal, żółty na tle ciemnym. Rozjasnia kąty. Troche cieżki do towarzystwa, całą rabate trzeba zrobic pod niego. Zielone zwykle sa najbezpieczniejsze i najlatwiejsze do skomponowania. Pink Pompons ma zielone liscie. Ale mam go pierwszy raz i nie wiem jak po zimie sie zachowa.
Kasya 10:35, 13 lip 2023

Czy jest jeszcze jakaś odmiana której nie masz ?
Dla mnie juz niestety za późno na judaszki
A kolumnowych chyba nie ma ?
Makao 10:58, 13 lip 2023

TAR napisał(a)

Nie wiem czy przypala, pisałam o Rising Sun a na jakim tle chcesz tego judaszowca, na jasnym czerwony bedzie sie ładniej prezentowal, żółty na tle ciemnym. Rozjasnia kąty. Troche cieżki do towarzystwa, całą rabate trzeba zrobic pod niego. Zielone zwykle sa najbezpieczniejsze i najlatwiejsze do skomponowania. Pink Pompons ma zielone liscie. Ale mam go pierwszy raz i nie wiem jak po zimie sie zachowa.

Kurna to Risinga Ci przypadła. W mordę jeża no. A na niego się nastawiałam.
Tło jasne w otoczeniu zieleni innych roślin. Te Goldy mi pasują np. Hearts of Gold i te zielone odmiany. Ewentualnie Eternal Flame ale nie ma info co do jego wysokości bo to nowość. W obojętnie którą miejscówkę bym posadziła to będzie dużo słońca.

Planowałam posadzić przy tarasie żeby mieć romantyczny cień z liści. Wczoraj stwierdziłam że jeśli drzewo będzie niższe niż 4m to dooopa z cienia i że musiałabym wsadzić je w donicę przytarasową. Rosną tam tuje jakieś żółte to bym wywaliła ale czy taki judaszowiec nie rozsadzi mi donicy? Tego to nikt nie wie. Zapytam Szmitów jak do nich pojadę po judaszowca
Makao 10:59, 13 lip 2023

Kasya napisał(a)
Czy jest jeszcze jakaś odmiana której nie masz ?
Dla mnie juz niestety za późno na judaszki
A kolumnowych chyba nie ma ?

Są płaczące odmiany nisko i wysoko szczepione. Nawet na 2m. I żółte i czerwone. Zielone chyba też.
mrokasia 11:24, 13 lip 2023

Ależ Ci zazdroszczę tej mokrości! U nas popadało może z pół godziny .

Ty to niezła kolekcjonerka jesteś .
April 12:12, 13 lip 2023

Makao napisał(a)

Kurna to Risinga Ci przypadła. W mordę jeża no. A na niego się nastawiałam.
Tło jasne w otoczeniu zieleni innych roślin. Te Goldy mi pasują np. Hearts of Gold i te zielone odmiany. Ewentualnie Eternal Flame ale nie ma info co do jego wysokości bo to nowość. W obojętnie którą miejscówkę bym posadziła to będzie dużo słońca.

Planowałam posadzić przy tarasie żeby mieć romantyczny cień z liści. Wczoraj stwierdziłam że jeśli drzewo będzie niższe niż 4m to dooopa z cienia i że musiałabym wsadzić je w donicę przytarasową. Rosną tam tuje jakieś żółte to bym wywaliła ale czy taki judaszowiec nie rozsadzi mi donicy? Tego to nikt nie wie. Zapytam Szmitów jak do nich pojadę po judaszowca

Kiedy jedziesz do Szmita? Bo ja planuję w tą sobotę
sylwia_slomc... 12:23, 13 lip 2023

U Ciebie nalało u nas dziś alerty znowu się boję, że zniszczy wszystko, jak wariatka co dzień fotki robię żeby choć tak zatrzymać to co już jest.