Oj należy się... Przyznaję się... Opuściłam na jakiś czas ale na zawsze nigdy Gdzie znajdę więcej inspiracji i dobrych rad jak nie tutaj Zawsze miło się wraca. Tylko wątków już tyle że nie wiem gdzie pierwsze zaglądać... Nie wiesz co tam z Kasią (na zielonych też się nie odzywa)...?
wracam do tematu nasion werbeny - doczytałam, że powinno się zebrać po pierwszych przymrozkach i przypomniało mi się że Danusia to chyba w grudniu zbierała - czyli u mnie mogę jeszcze zbierać w kolejnym tygodniu bo dopiero od soboty będą przymrozki tak więcej niż w nocy a jest sucho
Witam Cie Asiu dzieki Tobie dowiedzialam sie ze to cos co mam w donicach to cykasy dziekuje nie mam glowy do nazw zreszta tez i nie przywiozuje wagi zreszta zawsze moge spytac Hanusikolejny sezon ona wie ewszystko
W sklepie w ktorym pracowalam wyrzucono je na kosza myslalam ze mi serce peknie i zabralam do domu aby odratowac
Byly takie malutkie i slabe ale mi sie odplacily tak mysle bo ladnie rosna
Doswiadczylam jedynie ze nie mozna je podlewac czesto ja moje podlewam i to troche 1-2 w miesiacu
Jak stoja na tarasie to trosze jak podlewam ogrodek prysne w zaleznosci od pogody
Moze Twoj ma za mala doniczke bo bardzo sa korzeniaste
pozdrawiam
Gosia córkę mam jedną i ma 5 lat wiec za wiele nie pomoze chociaz bardzo chce... Tylko że to wiecej przeszkadzania niz pomocy Teraz Kuba z Natalią mają wakacje u Dziadków. Stąd ja mam czas na Ogrodowisko
Zebrinusa jak chcesz dzielić to raczej późnym latem i jesienią. Zebrinusa ostatnio odcinałam dla sąsiadów nożem piłką, oj się namęczyłam bo rósł na twardym podłożu i resztę musiałam przesadzić. Też lubię jego kwiatostany
Trawy warto mieć, bo są piękne, spektakularne, trwałe.U mnie najładniejszy jest miskant gracimullus. A na skalniak też trawki Ci polecam jako tło innych roślin- u mnie najlepiej się sprawdzają carexy, ale eksperymentuję też z innymi
Berberysa Admirationa też mam ale to bardzo wolno rosnąca odmiana
wiem że czasu nie masz dużo czasu na O. myślę że my wszyscy go wydzieramy z naszego życia - każdy wtedy kiedy może i nie jest to ograniczeniem,ja osobiście oglądam i piszę wtedy kiedy mogę Narazie macham