Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

LIDKA 20:42, 17 lut 2025

Kiedys jeździłam na rekolekcje do Urszulanek w Pniewach. Miały tam mega duży warzywnik. I ogólnie bardzo zadbany teren klasztorny.

Coś Ci zakonnicy i zakonnice zwłaszcza w tych bardziej nowoczesnych i otwartych zgromadzeniach muszą robić poza modlitwą i wiarą muszą bo inaczej to obłęd.
Wafel 21:33, 17 lut 2025

Racja Lidka. Błękitny Anioł jakoś nie może rozwinąć u mnie skrzydeł, słabo rośnie...
LIDKA 23:50, 17 lut 2025

Wafel napisał(a)
Racja Lidka. Błękitny Anioł jakoś nie może rozwinąć u mnie skrzydeł, słabo rośnie...

Ela z Ptasiego Gaju ma piękne clematisy. Chyba bananami je raczy. Idź pytaj co zrobić żeby im luxus zapewnić.
Ja mam jakies 2 marketowe ale bez szału i nie wiem czy po przesadzeniu się obudzą.
Ale jakies 2 kupie i puszczę na róże pnące.
Rumianka 14:11, 18 lut 2025

Ale fajnie mi się zrobiło, po obejrzeniu fotek z lata...za oknem mam biało...
pestka56 15:57, 18 lut 2025

Szkółka Clematis, ta z Pruszkowa, ma na swojej stronie www.clematis.com.pl/encyklopedia/ opisy mnóstwa clematisów i nie tylko.
Sprzedaje wysyłkowo przez e-clematis.com/Clematis-powojniki.
I popytajcie o clematisy TAR, bo ona ma z nimi doświadczenie.
Wafel 16:29, 18 lut 2025

Błękitnego Anioła będę raczyć bananówką Zmieniłam mu trochę miejscówkę, może wybaczy Comtesse de Bouchaud bez porównania rośnie u mnie lepiej.
Wezmę się za tego Anioła w tym sezonie porządnie, już poczytałam rady dziewczyn. Może to taki jednak sfochowany Anioł, tylko niewinnie się nazywa i wygląda anielsko...

Elisko, tak już człowiek przegląda te stare zdjęcia, bo tęskno za ciepłem, słońcem i kawą na tarasie... U mnie też śnieg leży, wracam teraz z Warszawy tam i po drodze bez śniegu praktycznie. Im bliżej Gdańska tym bardziej biało, dzieci w pomorskim za to zadowolone
Wafel 18:19, 05 mar 2025

Wafel 18:23, 05 mar 2025

Czy ktoś ma w nadmiarze do podzielenia się seslerię Heuflera (Sesleria Heufleriana)? Przytuliłabym na osiedlową, chyba jednak kolor bardziej mi odpowiada niż jesiennej
Joku 18:49, 05 mar 2025

Asiu, czy obiecywałam tobie jakieś rośliny? Nie zapisałam sobie co, komu i kiedy. No, nie pamiętam .
Wafel 18:54, 05 mar 2025

Jolu pisałaś, że masz seslerię i w razie czego możesz się podzielić niewielką ilością, gdyby brakowało, ale nie wiem czy masz właśnie Heuflera czy jesienną?