Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 16:57, 06 lip 2025

W tym roku rdzy koronowej owsa nie widzę, jej to nie szkodzi, bo to tylko żywiciel pośredni. Niewiele tego miałam w zeszłym roku, oberwałam kilka listków i prewencyjnie opryskałam. Gorszy jest chyba czysty gatunek, czyli szakłak pospolity.
Wafel 16:58, 06 lip 2025

Full od 9.00 do wieczora
kasiab 17:29, 06 lip 2025

Wafel napisał(a)

Asiu jakie masz piękne donice i to co w nich oczywiście cudowne śliczna kompozycja na pierwszym zdjęciu
Ewa777 20:22, 06 lip 2025

Donice rzeczywiście przepiękne masz. I podoba mi się kolor Twojej tawuły. Lubię takie wyrazista, moje kwitną na blady róż. Chętnie bym wymieniła je na taki mocniejszy fuksjowy.
Wafel 23:01, 06 lip 2025

Dziękuję dziewczyny To nie jakieś wielkie donice, doniczki raczej

Od kilku dni niepokoił mnie wygląd mojego cyprysika tępołuskowego Nana Gracilis w donicy na wejściu do domu. Najpierw myślałam, że za mało podlewany, bo jakby końcówki podsuszone, kruche. Po podlaniu miałam wrażenie, że jest gorzej, roślina cała się przechylała. Wczoraj widziałam na nim kilka opuchlaków, no ale jak to na iglaku??? Dziś jednym, lekkim pociągnięciem wyjęłam roślinę z donicy, prawie cały korzeń obgryziony, w środku pełno larw opuchlaków... masakra
Korzeń wypłukałam.

Wafel 23:07, 06 lip 2025

Obok w donicy miałam żurawkę z nadgryzionymi liśćmi, wywaliłam, ale w ziemi nic nie widziałam. Na wszelki wypadek wywaliłam z ziemią... Brr...
Wafel 23:13, 06 lip 2025

A tak w ogóle to moja osiedlowa usycha, wygląda okropnie. Sąsiad niby podlewał kilka dni temu ale chyba zbyt powierzchownie. Rudbekie, jeżówka, dereń, berberysy, nawet pęcherznice ukatrupione słońcem. Może odżyją po deszczach. Przeoczyłam, że one tak źle wyglądają
Magara 23:21, 06 lip 2025

Asia, piękne masz nasadzenia doniczkowe. Zazdroszczę Ja o podlewaniu donic notorycznie zapominam

Nie da się na osiedlowej zautomatyzować podlewania? Linie kroplujące zrobić???
Wafel 23:29, 06 lip 2025

Przyłącze 6 tys. i nie ma na kogo umowy podpisać, bo nie jesteśmy wspólnotą. Nie mamy żadnego zarządcy. Problem mamy nawet z umową na prąd na części wspólne - oświetlenie i brama ... skomplikowaną mamy tu sytuację...
Magara 23:44, 06 lip 2025

No to faktycznie skomplikowana sytuacja Słabo z tymi umowami