Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Monia81 07:25, 07 lip 2025

Też pochwalę doniczki bo urodziwe bardzo w ostatnich to macierzanka czy coś innego?
Czytam o Osiedlowej, może jak deszcz przejdzie to wszystko odżyje to co przyschnięte, u mnie mimo podlewania konewką też widać, że niektóre pomdlały od tego skwaru, ale dzisiaj już chłodniej i lekko deszcz przeszedł więc będzie dobrze.
Wafel 09:03, 07 lip 2025

Macierzanka wczesna, trochę przypomina mech, cudowny tworzy dywanik. Liczę, ze deszcz uratuje sytuację, choć pewnie berberysy, złapią teraz mączniaka
Ewa777 11:19, 07 lip 2025

Dziś u mnie trochę pokropiło. A u Ciebie?
Zapowiadany jest deszcze od środy nawet do poniedziałku. Podleje nam trochę ogrody. Przy tych upałach, to nawet podlewanie automatyczne nie wystarcza.
Wafel 00:45, 08 lip 2025

Cieszę się z deszczu, osiedlowe odżyją
mirkaka 13:54, 08 lip 2025

No, nieźle popadało,
Asia zrobiłaś u mnie piękne zdjęcia, dzięki, no jak nie mój ogród
A róże kup sobie koniecznie

Pięknie obsadziłaś donice tarasowe
mirkaka 13:58, 08 lip 2025

Wafel napisał(a)
Dziękuję dziewczyny To nie jakieś wielkie donice, doniczki raczej

Od kilku dni niepokoił mnie wygląd mojego cyprysika tępołuskowego Nana Gracilis w donicy na wejściu do domu. Najpierw myślałam, że za mało podlewany, bo jakby końcówki podsuszone, kruche. Po podlaniu miałam wrażenie, że jest gorzej, roślina cała się przechylała. Wczoraj widziałam na nim kilka opuchlaków, no ale jak to na iglaku??? Dziś jednym, lekkim pociągnięciem wyjęłam roślinę z donicy, prawie cały korzeń obgryziony, w środku pełno larw opuchlaków... masakra
Korzeń wypłukałam.

Pewnie z tej żurawki przelazły
Ewa777 15:42, 08 lip 2025

Wczoraj miałam niezwykłą przyjemność odwiedzić ogórdek Asi. Jest on malutki powierzchniowo, ale jest tak zmyslnie skomponowany, że czuje sie w nim taką oazę spokoju. To bardzo miłe miejsce do odpoczynku. Jest tu spokojnie i przytulnie. Asia zadbała nie tylko o piękne rośliny, ale również o dekoracje, które tu bardzo pasują. Sami zobaczcie.
Asiu, bardzo dziękuje za zaproszenie, to była wielka przyjemność

Ewa777 15:47, 08 lip 2025

Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć z rabaty osiedlowej, bo przeszkadzał nam deszcz.
Wafel 20:41, 08 lip 2025

Dziękuję za odwiedziny Ewo z "Raju" i Wiolu z "Miskantowa" Spontanicznie, na szybko to spotkanie zorganizowane, ale mam nadzieję, że kiedyś jeszcze mnie odwiedzicie w szerszym gronie Pomorzanek
Makao 21:32, 08 lip 2025

Wafel napisał(a)

Bardzo ładne nasadzenia. Ta donica ostatnia mega.

U mnie opuchlaków jest pełno. Muszę zacząć z nimi walczyć ale domyślam się że wszyscy wokół też mają.