Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Rumianka 17:04, 16 lis 2025

Wafel napisał(a)
Przedwczoraj...

Po wczorajszej wichurze, miłorząb łysy, reszta prawie też...
Wczoraj przyszły moje dwie róże z gołym korzeniem, miałam dziś posadzić, ale nie zdążyłam- ciemno się zrobiło zanim ogarnęłam zakupy weekendowe po pracy Może jutro rano ogarnę zanim pójdę na cmentarz... Dzień za krótki na roboty...

Asiu, ależ pięknie prezentuje się jesienny ogródek, zajrzałam do wątku od końca, mam zaległości więc będę wracać do Twojego lata. Pozdrawiam.
Wafel 23:09, 16 lis 2025

Elisko zapraszam, dużo tego nie ma
Mirka, na róże nie mam więcej miejsca, za to wymianki odmianowe w razie niezadowolenia jak najbardziej możliwe Pod znakiem zapytania jest obecność w moim ogródku hortensji Diamant Rouge, może w takim półcieniu dałaby radę jakaś fioletowa róża...
Zagubiła się gdzieś moja paczka z ciemiernikiem i bodziszkami Miała być w czwartek jeszcze przed przymrozkami, potem w piątek, teraz jest gdzieś nie wiadomo gdzie, ech.... A sklep w odległości ok 40 km ode mnie...
mirkaka 09:40, 17 lis 2025

Wafel napisał(a)
Elisko zapraszam, dużo tego nie ma
Mirka, na róże nie mam więcej miejsca, za to wymianki odmianowe w razie niezadowolenia jak najbardziej możliwe Pod znakiem zapytania jest obecność w moim ogródku hortensji Diamant Rouge, może w takim półcieniu dałaby radę jakaś fioletowa róża...
Zagubiła się gdzieś moja paczka z ciemiernikiem i bodziszkami Miała być w czwartek jeszcze przed przymrozkami, potem w piątek, teraz jest gdzieś nie wiadomo gdzie, ech.... A sklep w odległości ok 40 km ode mnie...

A jakiego ciemiernika i bodziszka kupiłaś? Co to za sklep?
Spokojnie, ziemia jeszcze nie zmarznięta, tylko delikatny przymrozek był Sadząc poszarp trochę bryłę korzeniową, żeby straciła kształt doniczki, łatwiej się zaaklimatyzuje, i pilnuj podlewania. Masz wszystkie roślinki pod nosem więc wyskoczyć z z kubkiem wody nie problem
Oby się paczka znalazła
Wafel 21:14, 17 lis 2025

Paczka, znaleziona dotarła w stanie idealnym Bodziszki czerwone Frivolius Lilac w nóżki clematisów i ciemiernik wschodni Honeymoon Paris in Pink. Sprzedawca z "Alledrogo", znany tu, niezawodny jak dla mnie
GingerO 21:49, 17 lis 2025

Cześć Asiu Wafel, Podczytuje Cię, ale ostatnio miałam dłuższą przerwę w czytaniu O... Czy możesz mi polecić jakaś fajna niższa odmianę pecherznicy? Oraz nazwę tego sprzedawcy na priv, jeśli możesz.
Piękny masz ogród! Mój jest za duży, nie mam czasu na dbanie na czas niestety.. Ola
Wafel 15:33, 19 lis 2025

Najmniejsza z pęcherznic, moja ulubienica Little Joker, mała jest też Tiny Wine, ze średnich najpiękniej prezentuje się pęcherznica Lady in Red.

Little Joker, pokrój przewieszający się, kwitnie obficie, nadal ma liście

Miskantowo 11:32, 20 lis 2025

Asiu, urocza jest ta pęcherznica (Joker).
GingerO 14:59, 20 lis 2025

Asiu dziękuję za namiary, a także za zdjęcia pecherznic. Joker też mi się spodobała, ma piękne kolory. Szukam właśnie takiej niższej. Pozdrawiam serdecznie
Patrycja_KG_Lu 16:10, 20 lis 2025

Tak skusiłaś tym zdjęciem, że wpiszę tą pęcherznicę na listę zachciewajek na przyszły rok zaraz za magnolią Flower Tower.
Marcin89 16:19, 20 lis 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Tak skusiłaś tym zdjęciem, że wpiszę tą pęcherznicę na listę zachciewajek na przyszły rok zaraz za magnolią Flower Tower.
To chyba widziałem taką magnolię na filmie Nazwa odmiany taka sama jak derenia Kousa?